HNL

Dinamo u 93. minuti stigao do nove pobjede, debitirao i sin Jakirovića

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U 71. minuti Michael Agbekpornu je zaradio drugi žuti karton, a Dinamo je brojčanu prednost naplatio u sudačkoj nadoknadi, kada je Bulat iz slobodnog udarca natjerao Ivana Čovića na intervencijuKOPRIVNICA Prva ligaška utakmica nakon osvajanja naslova prvaka Dinamu je donijela dosta problema na gostovanju kod Slaven Belupa koji ga je šokirao već u 4. minuti utakmica, kada je Daniel Štefulj postigao efektan gol s više od trideset metara iskosa, praktički s ruba igrališta – 1:0.


Slaven Belupo – Dinamo 2:3

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš. Gledatelja: 1.543. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) 6,5. Strijelci: 1:0 Štefulj (4’), 1:1 Brodić (48’), 1:2 Kulenović (52’), 2:2 Jagušić (62’), 2:3 Vrbančić (90’+3’). Žuti kartoni: Šakota, Šuto, Lepinjica, Agbekpornu (Slaven Belupo), Vidović, Živković (Dinamo). Crveni karton: Agbekpornu (71’).


SLAVEN BELUPO: Čović 6,5, Bosec 6 (84’ Jelić Balta -), Planna 6, Božić 6,5 (30’ Boras 6), Štefulj 6,5, Lepinjica 6,5, Agbekpornu 5, Šuto 6 (56’ Jagušić 6,5), Caimacov 6,5, Šakota 6 (75’ Liber -), Štrkalj 6,5.
DINAMO: Zagorac 6,5, Živković 6, Šutalo 6, Perković 6,5 (83’ Jakirović -), Kaneko 6 (83’ Majić -), Bulat 6,5, Halilović 6,5 (83’ Pavić -), Rog 6 (46’ Emreli 6), Vidović 6 (46’ Vrbančić 6,5), Kulenović 6,5, Brodić 6,5.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade modra obrana je skoro još jednom kapitulirala. Tada je, naime, nakon slobodnog udarca sa strane Marco Boras glavom proslijedio loptu do Štrkalja koji je bez razmišljanja opalio po golu. Zagorac je refleksnom reakcijom uspio sačuvati svoju mrežu i obraz novopečenog prvaka. Nakon povratka s odmora u svlačionicama stanje na terenu se promijenilo.


Preciznije rečeno, Dinamo je konačno počeo nešto igrati, i to mu se vratilo već u 48. minuti. Doduše, uz dosta sreće. Naime, lopta se odbijala po kaznenom prostoru Slaven Belupa i završila je u nogama Frana Brodića koji ju je prizemnim udarcem poslao u malu mrežu – 1:1.


Kako je Dinamo bio šokiran na početku utakmice, tako je Slaven Belupo ostao zaleđen u tom trenutku. Osim toga, bio je to Brodićev dvanaesti gol u ovom prvenstvu, čime je izbio na prvo mjesto klupske liste strijelaca, s time da ih je sedam postigao za Varaždin u prvom dijelu sezone. Na sve to je u 52. minuti dodao i asistenciju za preokret s potpisom Sandra Kulenovića, nakon akcije koja je iznedrila prilično slabu reakciju koprivničke obrane – 1:2.


Igrala se 60. minuta kada se Štrkalj odlučio za još jedan udarac po modrom golu. Situacija je izgledala obećavajuće, ali Marko Bulat je u posljednji trenutak stigao do njega i postavio blok. Nešto kasnije Adriano Jagušić je potegnuo s ruba kaznenog prostora za novo izjednačenje – 2:2.


U 71. minuti Michael Agbekpornu je zaradio drugi žuti karton, a Dinamo je brojčanu prednost naplatio u sudačkoj nadoknadi, kada je Bulat iz slobodnog udarca natjerao Ivana Čovića na intervenciju. Luka Vrbančić je odbijanac pospremio u mrežu – 2:3.