Težak period

Dimitrov nakon koronavirusa još uvijek nije u potpunosti oporavljen: “Odjednom se moram ugasiti i ići spavati”

Portal Novilist.hr

Teško sam podnio virus, bio sam kod kuće oko mjesec dana. Imao sam problema s disanjem, bio sam umoran i izgubio osjete okusa i mirisa - rekao je bugarski tenisač



RIJEKA Grigor Dimitrov prvi je kojemu je otkriven koronavirus na Adria Touru u Zadru, nakon bugarskog tenisača ostali sudionici pozitivni na virus samo su se nizali… Među njima su bili i Borna Ćorić te Novak Đoković, koji su kasnije objavili kako nisu imali simptome niti previše zdravstvenih problema.


S druge strane, Dimitrov je za Tennis Majors rekao kako se još uvijek nije u potpunosti oporavio jer je virus teško podnio.


– Jasno je da se trenutno nisam spreman natjecati na najvišoj razini. Kretanje mi je sve bolje, ali još uvijek se nisam potpuno oporavio. Teško sam podnio virus, bio sam kod kuće oko mjesec dana. Imao sam problema s disanjem, bio sam umoran i izgubio osjete okusa i mirisa – rekao je bugarski tenisač, kojega su radi svega počeli mučiti i psihički problemi.




– Dvadeset dana, svih 24 sata u danu, sam cijelo vrijeme bio sam, puno mi je stvari prolazilo glavom. Nije važno koliko ste psihički jaki kao osoba ili sportaš, jednostavno je neizbježno da vam dođu loše misli, tako da sam se i s time morao suočiti. Jedan dan se stvarno dobro osjećam i budem četiri sata na terenu, a onda se odjednom moram potpuno ‘ugasiti’ i otići spavati – priznao je Grigor Dimitrov.