EURO 2021.

Deschamps nakon slavlja nad Njemačkom: “Bili smo raspoloženi za borbu”, Löw: “Svi smo razočarani”

Hina

Didier Deschamps/Foto: REUTERS

Didier Deschamps/Foto: REUTERS

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv vrlo dobrog suparnika. Znao sam da će moji igrači biti spremni i bili smo raspoloženi za borbu. Nismo bili daleko od postizanja drugog pogotka, što bi nam donijelo sigurnost, ali nismo bili toliko ugroženi u drugom poluvremenu. Bio je to čvrst i kvalitetan dvoboj", rekao je Didier Deschamps.



MÜNCHEN Francuska je u posljednjoj utakmici prvog kola u skupini F minimalno slavila protiv Njemačke autogolom Matsa Hummelsa. Svoje viđenje utakmice dali su i izbornici te nekoliko igrača obaju momčadi.


“Odigrali smo veliku utakmicu protiv vrlo dobrog suparnika. Znao sam da će moji igrači biti spremni i bili smo raspoloženi za borbu. Nismo bili daleko od postizanja drugog pogotka, što bi nam donijelo sigurnost, ali nismo bili toliko ugroženi u drugom poluvremenu. Bio je to čvrst i kvalitetan dvoboj“, rekao je Didier Deschamps.


Paul Pogba, veznjak Francuske, proglašen je igračem utakmice.




“Bili smo usredotočeni na naš posao na terenu. Znamo da moramo opravdati naslov svjetskih prvaka. Kad se trebamo braniti, to činimo zajedno, a isto tako i kad trebamo napadati. Momčadska izvedba je najvažnija. Bez suigrača ne bih mogao odigrati ovako dobro. Svi smo dali svoj doprinos.”


Izbornik Njemačke Joachim Löw ništa ne zamjera svojim igračima.


“Bila je to utakmica iznimnog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo kriviti Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve zaustaviti. No, ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još uvijek su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo ispraviti.”


Joshua Kimmich, veznjak Njemačke:


“Nismo bili lošija momčad. Bilo je malo prilika na obje strane, a mi smo izgubili zbog nesretnog autogola. Šteta, mislim da smo zaslužili bod. Imamo kvalitetu i možemo se nositi s najboljim momčadima. U sljedećoj utakmici moramo pokazati da smo i mi u tom društvu.”