Nogomet

Derbi susjeda na startu Treće NL Zapad: Buršić i Buljat rastužili Kirce

Zlatko Horvat

Josip Buršić/Foto M. GRACIN

Josip Buršić/Foto M. GRACIN

Derbi susjeda pripao je boljim Novljanima, koji su se potvrdili kao kandidati za vrh ljestvice. Početak nije mogao biti bolji, tri boda kod starog rivala. Uz stisak ruke na kraju



CRIKVENICA Susret. 1. kola Treće NL – zapad: Crikvenica – Vinodol 0:2 (0:1). Gradski stadion. Gledatelja 150. Sudac: Luka Milković (Viškovo) 6,5. Pomoćnici: Jakovašić (Opatija) i Butorac (Gospić). Strijelci: 0:1 Buršić (11’), 0:2 Buljat (85’). Žuti kartoni: Ribarić, Vidović, Čorak (Crikvenica), Buršić, Filipović (Crikvenica).


CRIKVENICA: Božičković 6,5, Smolčić 6, Maretić 6, Ribarić 6 (od 77’ Cupać -), I. Filipović 6, Vidović 6, Krmpotić 6 (od 73’ Starčević -), Jefferson 5,5, Deželin 6, Čorak 6 (od 87’ Vidović -), Škoro 6.


VINODOL: M. Ugrinović 7, Barac 6,5, Peričić 6,5 (od 61’ Nekić 6,5), Mazzarolli 6,5, L. Filipović 6,5 (od 61’ Buljat 7), Tonković 6,5, Buršić 7 (do 88’ Butković -), Petrinović 6,5 (od 61’ Mađovski 6,5), Bogdanić 6,5, Rubčić 6,5 (od 83’ N. Ugrinović -), Tomić 6,5.




Derbi susjeda pripao je boljim Novljanima, koji su se potvrdili kao kandidati za vrh ljestvice. Početak nije mogao biti bolji, tri boda kod starog rivala. Uz stisak ruke na kraju.


Na vratima Vinodola, ali ni Crikvenice, nije bilo Igora Baričevića, ovaj 42-godišnjak preselio se uz rub terena nakon što je sredinom prošle sezone preuzeo klupu Vinodola. Njegov trenerski suparnik, osam godina mlađi Marijan Tomić, pet je godina bio trener i igrač matičnog kluba Vinodol, za koji je ukupno odigrao petstotinjak utakmica i postigao sedamdesetak golova.


Gosti su poveli u 11. minuti preko Josipa Buršića, koji je iskoristio trenutak dekoncentracije domaće obrane. Buršić se tako pogotkom vratio nakon duge stanke i operacije koljena.


Vodstvo gostiju promijenilo je događanja na terenu, Vinodol je dobio samopouzdanje i počeo gospodariti igrom. U 16. minuti Buršić je okušao udarac s ruba kaznenog prostora, a lopta je preletjela preko grede. Tri minute kasnije potegao je gotovo s istog mjesta, natjeravši Matka Božičkovića na intervenciju. Istaknuo se vratar domaćih i u 29. minuti nakon kornera, spriječivši drugi pogodak.


Tražili su domaći jedanaesterac nakon kontre u 32. minuti, kada je Bogdanić odnio loptu, a Deželin prelako pao. Samo dvije minute kasnije u novoj kontri Barac je u posljednji trenutak ušao u udarac Brazilcu Jeffersonu, kada je put prema mreži bio otvoren.


Završnica prvog dijela pripala je domaćima, koji nisu željeli na odmor s rezultatskim minusom. I to im je umalo uspjelo. Mladi vratar Matija Ugrinović je pogriješio, otišao u prazno i srušio Ribarića, a sudac pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Jefferson, kojeg je Ugrinović pročitao, sjajno obranio udarac, ali i odbijanac. Domaći su pokušali i iz treće zatresti mrežu, ali lopta je prohujala preko gola nakon udarca s ruba šesnaesterca.


Spašavao je Božičković svoju mrežu u dva navrata u završnici, ali treća je bila sreća za Novljane, koji su potvrdili pobjedu koprodukcijom dvojca koji je ušao u igru u 61. minuti. Matej Nekić odigrao je odličnu loptu za Antonija Buljata, koji je dijagonalom zatresao mrežu – 0:2.