Brazilci prekinuli susret

Derbi između Brazila i Argentine prekinut nakon tri minute igre jer su trojica nogometaša prekršila COVID protokol

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili da trojica igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu i vrataru Emiliano Martinezu



SAO PAULO Derbi južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022. između Brazila i Argentine, koji se trebao igrati u Sao Paulu, prekinut je u nedjelju nakon tri minute igre zbog kršenja covid-19 protokola o karanteni.


Brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili da trojica igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu i vrataru Emiliano Martinezu. Ti igrači dolaze iz engleskih klubova, a budući da je “delta” varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko dođe iz Britanije mora provesti14 dana u karanteni u Brazilu.


Brazilski zdravstveni regulator tvrdi da su igrača dali lažne podatke i da moraju napustiti zemlju.




I brazilska reprezentacija je bez devet igrača trebala igrati utakmicu s Argentinom, i to zbog toga što su ih europski klubovi nisu pustili da odrade reprezentativne obaveze jer bi po povratku morali u karantenu.