Riječanka u dresu Podravke nadigrala Zamet

Dejana Milosavljević u četvrtfinalu Kupa zaigrala protiv bivšeg kluba: “Uvijek je lijepo vratiti se doma”

Luka Medak

Dejana Milosavljević/Foto: M. GRACIN

Dejana Milosavljević/Foto: M. GRACIN

Ne dolazim tako često u Rijeku jer nam je jako zgusnut raspored, pogotovo ove godine jer se Liga prvakinja odužila. Imali smo puno više utakmica – kaže 26-godišnja Dejana



RIJEKA Rukometašice Zameta sinoć su u četvrtfinalu Kupa Hrvatske očekivano poražene od Podravka Vegete (29:37). Budući da je to bio sudar jedne drugoligaške ekipe s najtrofejnijim klubom u povijesti hrvatskoga ženskog rukometa, rezultat je pao u drugi plan, no ovo je bila prilika da se u svoj rodni grad vrati »brončana« reprezentativka Dejana Milosavljević. Sada u dresu Podravke, Dejana je igrala protiv bivšeg kluba.


Uvijek je lijepo vratiti se doma, to nije upitno, drago mi je što sam ponovo mogla igrati protiv bivšeg kluba. Ne dolazim tako često u Rijeku jer nam je jako zgusnut raspored, pogotovo ove godine jer se Liga prvakinja odužila. Imali smo puno više utakmica, morali smo i nadoknađivati odgođene utakmice iz prvenstva, tako da sam stvarno jako rijetko ovdje – rekla je Dejana.


Kraljice šoka


Prošla su više od četiri mjeseca otkako su »Kraljice šoka« iznenadile Dankinje u borbi za postolje na Europskom prvenstvu i euforija je javnosti odavno splasnula, ali Dejana tvrdi da je ona još uvijek prisutna svaki put kada se djevojke nađu na okupu.




– Na neki su se način slegli dojmovi s prvenstva, iako još uvijek traje to neko uzbuđenje kada putujem s reprezentacijom. Lijepo nam je kada sjednemo i razmišljamo o svemu tome. U početku nam se znalo dogoditi da nas ljudi prepoznaju, no s vremenom je to sve izblijedjelo. No kako to obično biva u Hrvatskoj, sigurna sam da će nas se svi ponovo sjetiti kada opet počne neko novo prvenstvo – objašnjava Dejana, koja je u ova četiri mjeseca sa svojim suigračicama prošla sve od euforije do šoka, kada je hrvatski sport neočekivano ostao bez rukometnog velikana i njihova trenera Zlatka Saračevića.


– Bilo nam je jako teško jer je sve došlo iznenada. Sve su cure bile dosta emotivne, bile smo dosta povezane s njim jer smo stvarno svi provodili jako puno vremena zajedno. No tako je to u životu, takve se stvari nažalost događaju. Svaka je cura u ekipi to proživjela na svoj način, ali dogovorile smo se da ćemo se skupiti njemu u čast i biti jake.


Bez poraza


I doista, rukometašice Podravke ne samo da su bile jake nego su i ostale najjače u Hrvatskoj. U 18 kola nemaju niti jedan poraz te sigurno koračaju prema novom naslovu prvakinja, bez straha da bi im planove mogle poremetiti rivalke iz Lokomotive.


– Mislim da nas više mogu ugroziti. Iako su uz nas najbolja ekipa u Hrvatskoj, već smo ih pobijedile u objema dosadašnjim utakmicama tako da ne bi trebalo biti iznenađenja u prvenstvu, a u Kupu ćemo još vidjeti. Sigurno ćemo se sresti u polufinalu ili finalu – objašnjava bivša igračica Zameta i Orijent Presoflexa.


Iako je njezin matični klub trenutačno u drugoj ligi, na najvišem se rangu natječu rukometašice iz susjedstva, Murvica iz Crikvenice, o čemu hrvatska reprezentativka ima podijeljeno mišljenje.


– Moram reći da mi je u jednu ruku žao što je baš Crikvenica postala rukometno središte u regiji jer je Rijeka ipak veći grad i Zamet bi s bogatom poviješću kluba trebao biti standardni prvoligaš, ali dogodilo se to što se dogodilo. U drugu ruku mi je drago što postoji još neki klub u županiji koji može konkurirati u Prvoj ligi i mislim da su u posljednjih nekoliko godina cure iz Crikvenice napravile jako velik iskorak. Sigurna sam da će se i izboriti za ostanak u ligi – zaključuje Dejana.