LOVREN O VREMENU U LIVERPOOLU

Dejan Lovren komentirao svoju karijeru: “Još uvijek gledam utakmice Liverpoola, ali ne žalim ni za čim”

Portal Novi list

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Dejan Lovren/Foto REUTERS

"Bilo je teško naviknuti se na novi grad i drugačiju rutinu, ali to je dio nogometa. Prihvatio sam odlazak iz Liverpoola i fokusirao se na ciljeve koje trebam ispuniti sa Zenitom", rekao je Lovren



RIJEKA Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren dao je intervju za The Athletic u kojemu je komentirao posljednjih nekoliko godina svoje karijere, kao i odlazak iz Liverpoola.


Lovren se prisjetio dana na Anfieldu i odlasku iz Kloppove momčadi te je govorio o tome kako se snašao u Zenitu, s kojim je stigao do naslova ruskoga prvenstva.


“Još uvijek gledam Liverpoolove utakmice kada mogu, ali ne žalim ni za čim. Bilo je teško naviknuti se na novi grad i drugačiju rutinu, ali to je dio nogometa. Prihvatio sam odlazak iz Liverpoola i fokusirao se na ciljeve koje trebam ispuniti sa Zenitom”, rekao je Lovren te dodao:




“Naravno da mi je bilo teško otići iz Liverpoola jer su tamo moja djeca išla u školu, a stvorio sam i prijateljstva. Čujem se sa Shaqirijem, Hendersonom, nekad i s Wijnaldumom, ali najviše sa Salahom. Najviše mi nedostaju navijači na Anfieldu. Jako mi je žao što nisu mogli podržavati momčad u vrijeme pandemije.”


Najavio je i utakmicu s Engleskom koja hrvatsku reprezentaciju čeka na Euru.


“Tri godine su prošle od polufinala u Rusiji. Tu su drugi igrači, druga pozornica, drugačija atmosfera“, rekao je Lovren te dodao kako njegov bivši suigrač Trent Alexander-Arnold jednostavno mora biti na popisu Garetha Southgatea za Euro.


“Riječ je o potpuno drugačijem kontekstu, vidjet ćemo što će se dogoditi protiv Engleske. Grupa je zanimljiva, a bit će zanimljivo i zaigrati protiv nekih bivših suigrača. Ali tijekom tih 90 minuta, neću imati nikakvih prijatelja“, zaključio je.