VK OPATIJA

Danijel Premuš izabran za novog predsjednika VK-a Opatija 1981: “Opatijski brend zaslužuje novi dom”

Marina Kirigin

Danijel Premuš/Foto: M. KIRIGIN

Danijel Premuš/Foto: M. KIRIGIN

- Ovaj klub brend je ovoga grada i postoji dobra klima da uz pomoć političkih struktura dogovorimo i konačno dobijemo svoj prostor, bazen koji će biti na ponos gradu. Klub je ovo velike tradicije i došlo je vrijeme da nakon što su sve sportske udruge skučile, da i mi dobijemo svoje mjesto - rekao je Premuš.



OPATIJA Danijel Premuš, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, a danas liječnik, novi je predsjednik VK-a Opatija 1981. Tako je odlučeno na izbornoj Skupštini kluba, održanoj u Kulturnom domu Zora, na kojoj se okupilo 16 članova. Za dopredsjednika kluba izabran je Gabriel Strižić, a u Izvršnom odboru kluba bit će i Danijel Kancijanić, Igor Martinčić, Emin Mašinović, Sanjin Deželjin, Milan Samac, Dražen Opala, Krešimir Turina, Ivan Brozina i Matej Mrass.


– Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Ove godine klub obilježava 40 godina postojanja. Iznjedrio je veliki broj vrhunskih sportaša, trenera, a danas velikih ljudi, uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika, koji nešto znače u ovome gradu. Naš cilj i zadatak bit će prije svega vratiti dio članstva, želimo da svi ponovo osjete pripadnost klubu. Isto tako, dostojanstveno ćemo do kraja godine obilježiti obljetnicu na način koliko to bude dopuštala pandemija. Ovaj klub brend je ovoga grada i postoji dobra klima da uz pomoć političkih struktura dogovorimo i konačno dobijemo svoj prostor, bazen koji će biti na ponos gradu. Klub je ovo velike tradicije i došlo je vrijeme da nakon što su sve sportske udruge skučile, da i mi dobijemo svoje mjesto. Osobno bih volio da to bude u Voloskom, u mjestu u kojem se rodio opatijski vaterpolo i za koje nas veže puno lijepih uspomena. Međutim, svjestan sam činjenice da bi se za relizaciju tog projekta puno toga trebalo posložiti – rekao je novoizabrani predsjednik kluba, koji je podržan jednoglasno od svih prisutnih članova na Skupštini.


Sportski direktor Daniel Liber rekao je da postoji podrška nove gradske vlasti za projekt gradnje bazena. Naveo je kako se već krenulo tragati za lokacijom gradnje te kako vjeruje da bi ona vrlo skoro mogla biti i pronađena.




– Korona nas je brojčano oslabila. Dvije godine nemamo škole vaterpola koja se održavala u opatijskim hotelima zbog činjenice da su hoteli zatvoreni. Imat ćemo jednu izgubljenu generaciju, ali vjerujem da ćemo taj nedostatak brzo nadoknaditi kad se stvore uvjeti za kvalitetan rad – zaključio je Liber.