Generalni sponzor

Produžena VK Opatija LRH i Liburnia Riviera Hotela, ulaganje u još bolje rezultate opatijske mladosti

Igor Duvnjak

David Burburan, Igor Nekić, Danijel Liber i Dražen Opala/S. DRECHSLER

David Burburan, Igor Nekić, Danijel Liber i Dražen Opala/S. DRECHSLER

Kao dugogodišnji sponzori pratili smo tolike mlade generacije do uspjeha, potpisivanje novog ugovora samo potvrđuje naše opredjeljenje ulaganja u mlade - kaže Igor Nekić iz Liburnia Riviera Hotela



RIJEKA  U uistinu ugodnom, pomalo idiličnom opatijskom prijepodnevu toplog listopada dok turisti uživaju u hrvatskom turističkom biseru, u ovu, oku ugodnu kvarnersku razglednicu, uklopio se lijepi primjer suradnje vrhunskog sporta i turizma dokazujući da ove dvije istaknute hrvatske djelatnosti itekako mogu zajedno, ruku pod ruku. Riječ je o produženju ugovora o sponzorstvu Liburnia Riviera Hotela i Vaterpolskog kluba Opatija LRH, godinama zapaženog sportskog kolektiva. Svečanost potpisivanja ugovora održana je u kavani Strauss Hotela Palace Bellevue, koja onako ukusno uređena sa starim fotografijama podsjeća na bogatu tradiciju opatijskog turizma i automatski izaziva asocijaciju na zaboravljena austrougarska vremena.


Ponos


U sadašnjosti su u prvom planu bili Igor Nekić iz Liburnia Riviera Hotela i znana sportska imena ponosa opatijskog sporta i Vaterpolo kluba Opatija LRH, nekadašnji dugogodišnji vratar Danijel Liber, sada direktor opatijskih »kapica«, trener David Burburan te Dražen Opala, dugogodišnji igrač i trener, koji sada brine o najmlađima. Govornici su na svečanosti svi redom izražavali zadovoljstvo potpisivanjem ugovora koji formalizira turističko-vaterpolsko putovanje započeto u prošlosti, a sada nastavljeno i najavljeno za budućnost.


Škola vaterpola

 




Po krilatici »vaterpolo se voli od mladih nogu«, Dražen Opala, dugogodišnji igrač i trener još iz dana kada se igralo u moru ispod hotela Istra, voditelj je opatijske Škole vaterpola u bazenu u hotelu Palace Bellevue. Tko zna, možda jednoga dana tu niknu nasljednici njega, Libera, Luke Križanca, Nikole Frankovića i Danijela Premuša.


– U bazenu Hotela Palace Bellevue Škola vaterpola održava se utorkom i četvrtkom od 20 do 21 sat, detaljnije informacije se mogu dobiti na broju mobitela 091/211-65-565 – poručio je Opala.

– U prvom redu čestitke Opatiji LRH na zapaženim sportskim rezultatima, konkretno mladima za osvojeno drugo mjesto na prvenstvu Hrvate za kadete – poručio je Igor Nekić. – Kao dugogodišnji sponzori pratili smo tolike mlade generacije do uspjeha, potpisivanje novog ugovora samo potvrđuje naše opredjeljenje ulaganja u mlade, u sportski društveni rast. Nadamo se da će im ovo pomoći u ostvarenju još boljih rezultata.


Vjetar u leđa


I sa sportske strane ovog opatijskog kora emitirani su sve redom vedri i veseli glasovi dobrog raspoloženja zbog novog ugovora, odličnog primjera kako istaknuta turistička tvrtka može pomagati u svakodnevnom životu lokalne zajednice, iskazivano je zadovoljstvo sadašnjim stanjem uz niz lijepih očekivanja od budućnosti, pri čemu je spomenut toliko čekani i željeni bazen u Opatiji.


– Prije svega puno hvala našem generalnom sponzoru Liburnia Riviera Hotelima – odmah je poručio direktor opatijskih vaterpolista Danijel Liber. – Itekako nam je dobrodošla ova njihova pomoć, ona je za naš klub baš onaj pravi vjetar u leđa na našoj vaterpolskoj plovidbi.


Snovi o bazenu

David Burburan jedan iz brojne vaterpolske obitelji, čiji sinovi nose kapice istaknutih klubova, Gabrijel igra za Primorje EB, a Noa za šibenski Solaris, sada za kormilom Opatijaca sanja dobre sportske rezultate, a u snovima o budućnosti mu je i bazen u Opatiji.


– Drago nam je svima slušati lijepe riječi govornika na ovoj svečanosti – rekao je Burburan. – Jasno da nas jako veseli što je tako velika, zapravo najjača turistička tvrtka uz nas. Nadamo se da ćemo im se odužiti što boljim rezultatima i pobjedama. Drago nam je da se budi aktivnost u nikada zaboravljenom Voloskom, pravom dugotrajnom žarištu ovog sporta, pale se reflektori na mjestu koje su toliki vaterpolisti smatrali svojom kućom. Našu seniorsku ekipu očekuju zahtjevna natjecanja, Alpe Adria liga u kojoj igramo s ekipama iz Slovenije, Italije, Austrije, BiH, prvi susret imamo u Banja Luci. Igramo i u Prvoj B ligi, uz agresivnost i ambicioznost tu ćemo tražiti pobjede. U svom tom spominjaju rezultata i natjecanja mi sanjamo i toliko željeni bazen u Opatiji – kaže Burburan.