Pjeskaški spektakl

Današnjim susretima pretkvalifikacija u Ičićima počinje 10. izdanje Mastersa. Interes je izniman

Ivan Volarić

ATRAKCIJA - Za turnir u Ičićima vlada velik interes/Foto M. LEVAK

ATRAKCIJA - Za turnir u Ičićima vlada velik interes/Foto M. LEVAK

Petak je rezerviran za kvalifikacije, a nedjeljno poslijepodne (od 15 sati) za polufinalne i finalne mečeve. Interes za turnir nagradnog fonda 4.000 eura je izniman



RIJEKA Današnjim poslijepodnevnim susretima pretkvalifikacija počinje 10. izdanje Mastersa u Ičićima, turnira u odbojci na pijesku koji već puno desetljeće predstavlja svojevrsnu krunu pjeskaške sezone u Hrvatskoj. Poslijepodnevni mečevi na dva terena na plaži u Ičićima predstavljat će prvi filter prema završnici turnira, što će se održati ovog vikenda.


Petak je rezerviran za kvalifikacije, a nedjeljno poslijepodne (od 15 sati) za polufinalne i finalne mečeve. Interes za turnir nagradnog fonda 4.000 eura je izniman. U muškoj konkurenciji prijavljeno je čak 27, a u ženskoj 17 parova. Po četiri para ušla su u glavni ždrijeb po FIVB bodovima, četiri para dobila su Wild card organizatora, a preostala četiri sudionika završnice dobit će se nakon odigranih kvalifikacija. Organizator turnira KOP Opatija osim sportskih najavljuje i brojne druge događaje koje ovaj turnir čine jedinstvenim.


– Sva tri dana nakon mečeva imamo u pripremi zabavu za igrače, navijače, ali i sve one koji se zateknu na plaži. I taj zabavni segment je ono što naš turnir čini posebno primamljivim za igrače i igračice, ne samo iz Hrvatske, već i susjednih zemalja – govori Ivan Đorđević, sportski direktor KOP Opatija i turnira u Ičićima.




– Kvaliteta turnira u obje konkurencije ove će godine biti iznimna. U muškoj konkurenciji prvi će put na turniru nastupiti jedan brazilski odbojkaš, Gaudie Ley, koji će igrati u paru s Austrijancem Walterom Brabekom. Tu je, naravno, i igrač s najviše titula osvajača u Ičićima, Jan Pokeršnik, koji će ovoga puta nastupati s našim Josipom Pribanićem. Dolazi nam već tradicionalno i najbolji par iz BiH, Šormaz i Mirković, te ponajbolji slovenski par Jakopin i Boženk.


Ne smijemo zaboraviti niti na nekoliko jako dobrih hrvatskih parova, Zeleniku i Skorina te Jurkovića i Devalda, ali i naše domaće parove iz Opatije, poput Dukića i Smiljanića te Pavičevića i Baboka. Isto tako, svoj oproštajni turnir odigrat će i naš bivši član Aleksandar Gavrilov.


Kod djevojaka su prema rejtingu upala dva jaka slovenska para (Javornik i Marolt, Morgan i Maček). Stižu lanjske finalistice, mlade hrvatske reprezentativke Rašić i Terze. Svoju šansu tražit će i nekoliko dobrih hrvatskih parova, ali i niz domaćih, riječko-opatijskih snaga.