Uoči Villarreala

Dambrauskas: “Pobjeda bi nas zadovoljila, a u Hrvatskoj nemamo priliku igrati s takvim protivnikom”

P. N.

Filip Krovinović/Foto PIXSELL

Filip Krovinović/Foto PIXSELL

Minimum očekivanja za sutra je da se ne skrivamo, da pokažemo naše najbolje strane. Znamo ako smo zajedno, možemo igrati dobro. Rekao sam igračima, ako svi daju 100% već su nešto napravili - kaže trener Hajduka



VALENCIJA Uoči susreta s Villarrealom pred novinarima su se u Valenciji pojavili trener Hajduka Valdas Dambrauskas i Filip Krovinović.


– Ovo je vjerojatno jedna od najvećih utakmica u mojoj karijeri. Villarreal je lani igrao polufinale Lige prvaka. Ovo je jedan od većih izazova s kojim ćemo se susresti – rekao je Dambrauskas, a potom dodao:


– Ne obazirem se na kritike nakon Dinama. Minimum očekivanja za sutra je da se ne skrivamo, da pokažemo naše najbolje strane. Znamo ako smo zajedno, možemo igrati dobro. Rekao sam igračima, ako svi daju 100% već su nešto napravili.




Kako komentirate rad Unaija Emeryja?


– Unai Emery je jedan od najvećih trenera na svijetu. Pratio sam ga još dok je bio u Spartaku. Villarreal ima isti sistem, nastoji što više smanjiti prostor kada se brane. U Hrvatskoj nemamo priliku igrati s tako kvalitetnim protivnikom. Mi u ovu utakmicu moramo ući na način da iskoristimo priliku i pokažemo se u dobrom svjetlu.


Kakav Villarreal očekujete?


– Očekujemo istu formaciju, 4-4-2 kao protiv Valladolida. Analizirali smo svakog igrača Villarreala. Moramo ih pokušati neutralizirati u gradnji napada. Svi njihovi igrači imaju visoku kvalitetu.


Koji bi vas rezultat zadovoljio?


– Pobjeda bi bila najbolja. Idemo odigrati hrabro, jedan za drugoga, ispuniti plan, a rezultat dođe, kada odigrate dobru utakmicu.


Kakva je situacija s Nikolom Kalinićem i Marcom Fossatijem?


– Obojica su tu s nama. Fossati će danas odraditi treći trening, ali još uvijek nije spreman za odigrati od početka. Kalinić također treba još minuta da uđe u ritam. Nije ga bilo mjesec dana – zaključio je Dambrauskas.


Filip Krovinović jedan od igrača Hajduka koji imaju najviše iskustva u igranju u Europi.


– Imao sam sreću pa sam igrao derbije u Portugalu i Engleskoj, ali i u Hrvatskoj. Svaka utakmica je novi izazov. Velika je čast igrati s Villarrealom. Tako se trebamo i ponašati na terenu – rekao je Filip Krovinović uoči susreta s Villarrealom. – Svi moramo biti na razini. Ako ne budemo svi dobri, onda nemamo o čemu pričati. Trebamo biti hladne glave i uživati u utakmici. Villareal je top deset europskog nogometa, ali moramo biti fokusirani na nas. To je ključ uspjeha.