Dodjela nagrada

Članica Rijeke proglašena najuspješnijom hrvatskom skijašicom prošle sezone, Riječanka Jugovac najbolja snowboarderica

Hina

Leona Popović/Foto REUTERS

Leona Popović/Foto REUTERS

U sklopu događanja organizirano je i tradicionalno čišćenje skijaških staza na Sljemenu, a u čišćenju su sudjelovali članovi klubova, treneri, hrvatski reprezentativci i vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza



ZAGREB Za najuspješnijeg skijaša Hrvatske u sezoni 2021/22 proglašen je Filip Zubčić  iz Skijaškog kluba Končar, dok je najuspješnija skijašica Leona Popović (SK Rijeka), a trener Marko Šuman.


Na Sljemenu je u subotu održana dodjela nagrada Hrvatskog skijaškog saveza najboljim skijašima, snowboarderima i klubovima u sezoni 2020/2021, proglašenje ukupnih poredaka „Hep Croski kupa“ i „Hep FIS Croski kup-a“ u alpskim disciplinama, „Hrvatskog pokala“ u skijaškom trčanju,”Snowboard.toura” u snowboardu i „Ljetnog i cicibanskog kupa“ u ski rolanju za sezonu 2021/2022.


Najbolja skijašica-trkačica je Vedrana Malec (SK Sljeme-Zagreb), a najbolji skijaš-trkač Marko Skender (TSK Ravnogorac). Najbolja ski rolerašica je Tena Hadžić (SK Sljeme-Zagreb), a najbolji ski roleraš Marko Skender (TSK Ravnogorac), dok je najuspješnija trenerica Lorena Malec Mlinarić. Pokal najbolje hrvatske snowboarderice dobila je Lea Jugovac (SBK Ri-Fun), a najuspješniji snowboarder je Dante Brčić (SBK Medveščak).




U sklopu događanja organizirano je i tradicionalno čišćenje skijaških staza na Sljemenu, a u čišćenju su sudjelovali članovi klubova, treneri, hrvatski reprezentativci i vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza.