Tenis

Čilić previše griješio protiv De Minaura, o finalistu Davis Cupa odlučit će parovi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatska je povela je nakon što je Borna Ćorić u prvom dvoboju svladao Thanasija Kokkinakisa sa 6-4, 6-3, no potom je Alex De Minaur nadigrao Marina Čilića sa 6-2, 6-2 i poravnao rezultat



MALAGA Nakon dva pojedinačna dvoboja polufinala Davis Cupa tenisača u Malagi Hrvatska i Australija igraju 1-1, pa će o putniku u finale odlučivati dvoboj parova.


Hrvatska je povela je nakon što je Borna Ćorić u prvom dvoboju svladao Thanasija Kokkinakisa sa 6-4, 6-3, no potom je Alex De Minaur nadigrao Marina Čilića sa 6-2, 6-2 i poravnao rezultat.


Čilić je protiv upornog De Minaura previše griješio, a pokazatelj u kojem smjeru bi mogao ići meč bio je već prvi gem u kojemu je Čilić napravio čak četiri dvostruke servis pogreške i izgubio servis. S još nekoliko velikih pogrešaka Čilić je izgubio servis i kod zaostatka 2-4 pa je prvi set bio odlučen.




Ništa bolje nije bilo niti u drugoj dionici u koju je Čilić krenuo sa 40-0 na svom servisu samo da bi zaredao s pogreškama, promašivao je smečeve, radio dvostruke pogreške, te vratio De Minaura u gem, a Australac je to i materijalizirao “breakom”. Novom dvostrukom pogreškom Čilić je izgubio servis i kod 2-4 u drugom setu pa je De Minaur mirno priveo dvoboj kraju.


Za dvoboj parova za Hrvatsku će igrati zlatni olimpijci Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su prošloga tjedna igrali i finale ATP “mastersa” u Torinu, dok su za Australiju prijvavljeni Matthew Ebden i Max Purcell.


Pobjednik susreta Hrvatska – Australija će u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Italija – Kanada koji je na programu u subotu.