US OPEN

Čilić predao svoj prvi meč u karijeri: zbog problema s vratom nije mogao dovršiti meč s Kohlschreiberom

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Čilić inače, nikada do sada nije predao meč koji je započeo što je tradicija koju je uz njega držao samo veliki Roger Federer, a nakon Marinove predaje, ostao je samo Švicarac.NEW YORK Hrvatski tenisač Marin Čilić predao je meč prvog kola na US Openu protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera kod rezultata 7-6(4), 7-6(3), 2-6, 1-6, 0-2 poslije tri sata i 37 minuta igre.


Čilić je prvi i drugi set dobio u tie breaku, no onda je slijedio pad u igri. U trećem setu je dva puta izgubio servis, a u četvrtom tri puta. Čilić se sve više mučio s kretanjem pa je u četvrtom setu zatražio pomoć fizioterapeuta koji se prihvatio masiranja vrata hrvatskog igrača. To nije puno pomoglo, na početku petog seta Kohlschreiber mu je oduzeo servis, nakon čega je Čilić odlučio predati meč.


Čilić inače, nikada do sada nije predao meč koji je započeo što je tradicija koju je uz njega držao samo veliki Roger Federer, a nakon Marinove predaje, ostao je samo Švicarac.
Do predaje Čilić je servirao 18 aseva, a Nijemac 21.


Ovo je bio njihov peti međusobni ogled i treća pobjeda Kohlschreibera koji je 115. tenisač svijeta.


Danas je bio loš dan za hrvatske tenisače na US Openu. Prije Čilića su nastup na ovom grand slamu završili Ana Konjuh i Donna Vekić te Ivo Karlović. Od Ane Konjuh bolja je bila Kanađanka Leyla Annie Fernandez sa 7-6(3), 6-2, Donnu Vekić je izbacila deseta tenisačica svijeta Španjolka Garbine Muguruza sa 7-6(4), 7-6(3), a Karlovića sedmi tenisač svijeta Andrej Rubljev sa 6-3, 7-6(3), 6-3.


Hrvatska je sada ostala na samo jednom predstavniku na US Openu, sutra svoj prvi meč igra Petra Martić kojoj je suparnica Mađarica Dalma Galfi, 152. na WTA ljestvici.