Uspješno prvo kolo

Čilić osigurao pobjedu Davis Cup reprezentacije, a najbolji svjetski par donio konačnih 3:0

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Hrvatska je povela nakon pobjede Borne Goje protiv Alekseja Popirina s 7-6 (5), 7-5 nakon sat i 49 minuta igre, a pobjedu je osigurao Marin Čilić u velikoj borbi s 34. igračem svijeta Slexom de Minaurom 6-1, 5-7, 6-4 nakon dva sata i deset minuta igre.TORINO Hrvatska muška teniska reprezentacija svladala je s maksimalnih 3-0 Australiju u susretu 1. kola skupine D završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu.


Hrvatska je povela nakon pobjede Borne Goje protiv Alekseja Popirina s 7-6 (5), 7-5 nakon sat i 49 minuta igre, a pobjedu je osigurao Marin Čilić u velikoj borbi s 34. igračem svijeta Slexom de Minaurom 6-1, 5-7, 6-4 nakon dva sata i deset minuta igre.


Konačnih 3-0 donio je najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić trijumfom nad Minaurom i Johnom Peers 6-3, 6-1. U briljantnoj predstavi, u kojoj hrvatski par nije dopustio nijednu “break-loptu”,  Nikola i Mate su oduzimanjem servisa u sedmom i devetom dobili prvi set s 6-3, a u drugom su protivnicima dopustili tek jedan gem.
To je ujedno bila i prva pobjeda Pavića u Davis Cupu.


Ćilić je prohujao prvim setom za svega 27 minuta zahvaljujući “breakovima” za 3-1 i 5-1, a de Minaurov je servis oduzeo i odmah na početku drugoga seta, te poveo s 3-1. No, kada se očekivala sigurna egzekucija, Člićeva se igra raspala, Australac je sve preokrenuo i s dva “breaka” dobio drugi set i poravnao.


Čilićev pad nastavio se i u trećem setu, koji je započeo s 0-2, a tada Marin pronalazi snage za svoj veliki preokret. Sjajnom igrom dobio je četiri gema zaredom, poveo s 4-2 i servisima došao do velike pobjede, koja će mu puno značiti u psihološkom smislu.


Čilić je u pobjedu ugradio devet aseva, ali i šest dvostrukih pogrešaka, a imao je i 29 winnera prema samo šest Australčevih.Ovo je bio njihov treći međusobni dvoboj i druga Čilićeva pobjeda.