Humanitarni meč

Čilić najavio dvoboj u Zadru s prvim tenisačem svijeta: “Nadam se da će mi publika pomoći da ga pobijedim”

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji - kaže Čilić



ZAGREB “Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam pobijediti Novaka. Iako je to humanitarni meč, nadam se da će biti sjajna atmosfera”, izjavio je hrvatski tenisač Marin Čilić najavljujući dvoboj s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem koji bi se trebao dogoditi 20. ili 21. lipnja, tijekom zadarskog turnira iz serije Adria Tour koju je Đoković osmislio i organizirao.


“Jako malo ljudi bi radilo ono što on radi, i u svakom slučaju sjajna je ideja s njegove strane što pokušava organizirati i održati Adria Tour. Ja ću nastupati u Zadru i tome se neizmjerno veselim. Također se nadam da će se pandemija koronavirusa do tada potpuno smiriti kako bi mogao doći veći broj publike i ispratiti fenomenalan sportsko – teniski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima”, izjavio je Čilić koji se s Đokovićem poznaje dugi niz godina te ja na ATP i Grand Slam turnirima te u Davis Cupu odigrao s njim 19 mečeva u kojima je samo dvaput izašao kao pobjednik, u finalu turnira u londonskom Queen’s Clubu 2018. te dvije godine prije u četvrtfinalu na pariškom Mastersu


“Igrali smo mnogo puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji”, kaže Čilić i dodaje:




“Novak je fenomenalan čovek, radi puno na sebi, ali također posljednjih nekoliko godina pomaže tenisu i cijeloj teniskoj zajednici da naš sport bude bolji i da potakne sve razine da se podignu na višu razinu. Što se tiče te strane, njegovo zalaganje, pogotovo u trenucima u kojima ganja sve svjetske rekorde, na mene posebno utječe te mu se uvijek divim i skidam kapu na trudu.”


Pobjednik US Opena iz 2014. će na Adria Touru nastupiti samo u Zadru, ako ne dođe do neke promjene u njegovom rasporedu.


“Žao mi je što neću moći doći u druge gradove zbog obiteljskih obveza. Ako se nešto otvori, naravno drage volje ću doći i sudjelovati”, rekao je Čilić o svom sudjelovanju na Adria Touru koji će započeti turnirom u Beogradu 13. i 14. lipnja, a nakon Zadra se nastaviti u Crnoj Gori i Banja Luci.


U Zadru će se Čiliću pridružiti i Borna Ćorić.


“Novak kao jedan od najboljih tenisača svijeta u povijesti jako puno doprinosi jednom ovakvom događaju i drago mi je da se takav velikan odlučio za održavanje teniskog turnira u ovakvim zahtjevnim vremenima. Zaista je izuzetna stvar da se toliko angažirao oko projekta i mogu reći da je doveo neka od najboljih svjetskih imena ovdje. Siguran sam da ćemo napraviti spektakl u Zadru i u ostalim gradovima Adria Toura”, rekao je najbolje rangirani hrvatski tenisač u ovom trenutku, koji se nalazi na 33. mjestu pojedinačne ATP ljestvice.