Rijeka voli tenis

Centar Zamet će ovoga vikenda biti pun, više nema ulaznica za dvoboj Davis Cup reprezentacije

Zlatko Horvat

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Sutra, prvog dana susreta, prvi meč se igra od 14 sati, a na rasporedu su dva pojedinačna meča. U nedjelju će u 13 sati program početi dvobojem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča



RIJEKA Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić danas će sat prije izvlačenja parova za susret protiv Austrije morati odlučiti kojeg će od trojice tenisača, a u igri su Nino Serdarušić, Mili Poljičak i Dino Prižmić, prijaviti umjesto ozlijeđenog Marina Čilića. Međugorac će još mjesec dana koristiti štake poslije operacije koljena, a povratak je najavljen za zemljani dio sezone.


– Rok za prijavu je do sat vremena prije ždrijebanja – tajanstven je ostao Vedran Martić i po pitanju Mate Pavića, koji bi tek danas trebao stići u Rijeku, pokušavajući rehabilitirati bolno rame. U svakom slučaju, u pričuvi je Ivan Dodig.


Izvlačenje je točno u podne u Muzeju grada Rijeke, u obnovljenoj Palači šećerane. Prije toga održat će se prijem za sudionike u Primorsko-goranskoj županiji, kojem će biti nazočan i David Haggerty, prvi čovjek Međunarodne teniske federacije.




Ulaznica za susret više nema, što znači da će Centar Zamet bit pun, a to bi moglo donijeti dodatni vjetar u leđa hrvatskim tenisačima.


– Lijepo je igrati pred svojom publikom. Posljednji put to se dogodilo prije tri godine protiv Indije u Zagrebu. Ljudi u Rijeci očito vole tenis, dvorana je rasprodana i očekujemo veliku podršku s tribina – dodao je Martić.


Sutra, prvog dana susreta, prvi meč se igra od 14 sati, a na rasporedu su dva pojedinačna meča. U nedjelju će u 13 sati program početi dvobojem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča. Igra se na dva dobivena seta.