Aktualne hrvatske prvakinje

Čavjanke sudjeluju na završnici Kupa prvakinja Europe: “Želimo što sjajniju medalju”

Valentina Prokić

PRVI CILJ PROĆI SKUPINU - Ira Nimčević/Foto S. DRECHSLER

PRVI CILJ PROĆI SKUPINU - Ira Nimčević/Foto S. DRECHSLER

Kad bismo se plasirale u finale, to bi bilo super, ali ne smijemo se zanositi, već moramo ići od utakmice do utakmice – kaže Ira Nimčević



RIJEKA Boćarice Čavle – Škole boćanja, aktualne ekipne prvakinje Hrvatske, ovog vikenda sudjeluju na Kupu prvakinja Europe koji se igra u Italiji, u mjestima Pont Saint Martin i Saint Vincent. Na završnici najjačeg europskog klupskog natjecanja sudjeluje šest ekipa smještenih u dvije skupine.


U grupi A su francuski Bièvre Isère, talijanski Borgonese i Cervin iz Švicarske. U grupi B zajedno Čavle – Školom boćanja su još Novi Beograd iz Srbije te slovenska Pivka Oro Met.


Ekipe će igrati svaka sa svakom u skupini, a dvije najbolje osigurat će plasman u polufinale. U dvobojima boćarice će se natjecati u štafetnom, dvama preciznima i brzinskom izbijanju te bližanju i izbijanju u krug, dvama parovima i dvama pojedinačnim ogledima.


Osam putnica




Dean Klarić, trener Čavle – Škole boćanja u Italiju vodi osam igračica, Marinu Svetić, Nikol Marelju-Bošnjak, Carrolinu Bajrić, Doru Fućak, Iru Nimčević, Emu Maršanić, Lornu Žagar i Doroteu Margan, spoj mladosti i iskustva.


– Spremne smo. Znamo da nastup u Beogradu na ABC Kupu prije dva tjedna nije prošao dobro, ali od tada do danas smo puno trenirale. Lekcija je naučena, pogreške su ispravljene te vjerujem da u dobroj formi dočekujemo Kup prvakinja – kaže jedna od iskusnijih boćarica u ekipi Čavle – Škole boćanja Ira Nimčević.


Prvi cilj u Italiji je proći skupinu te se plasirati u polufinale, a Nimčević je sigurna da je to izvedivo.


– Slovenska Piva Oro Met je dosta oslabljena i mislim da tu imamo veliku šansu za pobjedu. Što se tiče Novog Beograda, oni su se znatno pojačali, imaju europsku prvakinju Milicu Kolundžiju, zatim Natašu Antonjak i tursku reprezentativku Buket Öztürk.


To će biti dobra utakmica – dodaje Ira Nimčević.


Medalja


Što se tiče skupine A, prva ekipa igrat će s drugoplasiranom iz grupe B, dok će drugoplasirana iz grupe A igrati s prvom ekipom skupine B. Prema očekivanjima, to bi trebale biti talijanska i francuska ekipa, no u boćanju su iznenađenja moguća.


– Talijanke i Francuskinje su uvijek dobre. Sastav Švicarske ne znamo, tako da ne možemo ništa reći, no ipak mislimo kako će u polufinale predstavnice Italije i Francuske – smatra Ira Nimčević.


Ciljevi su jasni, stići što dalje.


– Želimo medalju, što sjajniju. Kad bismo se plasirale u finale, to bi bilo super, ali ne smijemo se zanositi, već moramo ići od utakmice do utakmice – zaključila je igračica Čavle – Škole boćanja.