Boćanje

Čavjanke napravile veliki korak prema osvajanju naslova prvakinja Hrvatske, na svom boćalištu uvjerljivo pobijedile Labin

Valentina Prokić

Boćarice Čavle Škole boćanja/Foto S. DRECHSLER

Boćarice Čavle Škole boćanja/Foto S. DRECHSLER

Uzvrat se igra u Labinu iduće subote (10 sati), a boćaricama sa Čavli je dosta i remi da bi osvojile naslov. U slučaju pobjede Labina, treća utakmica se igra odmah u nedjelju ponovno u Labinu



ČAVLE Prva utakmica finala doigravanja Hrvatske ženske boćarske lige: Čavle – Škola boćanja – Labin 16:8. Boćarski dom Hrastenica. Pojedinačno (4:0): Marelja-Bošnjak – Klanjac 13:6, Bajrić – Vojković 10:7. Par (0:2): Fućak, Margan (Vukelić) – Tončinić, Jelovica 2:11. Trojka (2:0): Nimčević, Svetić, Maršanić – Benazić, Vratonja, Stepančić 9:8. Brzinsko izbijanje (0:2): Fućak – Vojković 21/41:25/39. Precizno izbijanje (2:0): Marelja-Bošnjak – Jelovica 21:10. Precizno valjanje (2:0): Nimčević – Tončinić 24:8. Štafetno izbijanje (2:0): Bajrić, Maršanić – Klanjac, Benazić 34/50:15/35. Pojedinačno (0:2): Margan – Jelovica 3:13. Par (4:2): Fućak, Maršanić – Klanjac, Vratonja 13:4, Bajrić, Svetić – Benazić, Stepančić 8:6, Marelja-Bošnjak, Nimčević – Tončinić, Vojković 0:13.


Boćarice Čavle – Škole boćanja napravile su veliki korak ka osvajanju naslova prvakinja Hrvatske. Čavjanke su na svom boćalištu pobijedile Labin 16:8 u prvoj utakmici finala doigravanja. Uzvrat se igra u Labinu iduće subote (10 sati), a boćaricama sa Čavli je dosta i remi da bi osvojile naslov. U slučaju pobjede Labina, treća utakmica se igra odmah u nedjelju ponovno u Labinu.


– Utakmica je bila napeta i rezultat nije mjerilo situacije na terenu. Igralo se jako dobro, a možda je i najbolji primjer da je Labin u prvim klasičnim igrama vodio 6:2 sa zvukom sirene, da bi nakon što su završile butade na svim jogovima mi poveli 6:2. Situacija se mijenjala iz minute u minutu. Moja mladost je malo štekala u prvim igrama, ali sve se to kasnije posložilo.




Ne mislim previše o uzvratu jer boće su okrugle. Znamo da su Jelovica i Vojković njihove nositeljice igre, a teško je reći kako će moje 13 i 14-godišnjakinje reagirati u finalu. One su još previše zelene, a finale nosi i pritisak i nervozu. Borit ćemo se u Labinu pa ćemo vidjeti kako će završiti – rekao je trener Čavjanki Dean Klarić.