Engleska

Ćaleta-Car i Oršić u početnoj postavi, njihov Southampton ispao u FA kupu od četvrtoligaša

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Grimsby je trenutačno 16. momčad na ljestvici engleske četvrte lige, a ulaskom u četvrtfinale FA kupa ostvario je najbolji klupski rezultat u posljednjih skoro 90 godina



SOUTHAMPTON Loša sezona za nogometaše Southamptona se nastavlja te je ta momčad, posve neočekivano, ispala u osmini finala engleskog FA kupa domaćim porazom od četvrtoligaša Grimsbyja 1-2.


Grimsby je trenutačno 16. momčad na ljestvici engleske četvrte lige, a ulaskom u četvrtfinale FA kupa ostvario je najbolji klupski rezultat u posljednjih skoro 90 godina. Junak pobjede bio je Holohan koji je postigao oba pogotka, u nadoknadi prvog dijela i u 60. minute te oba puta iz jedanaesteraca.


Southampton je smanjio na 1-2 u 65. minuti. Strijelac je bio hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car koji je na drugoj vratnici dočekao ubačenu loptu iz kornera Ward-Prowsea te je iz blizine nogom naciljao suparničku mrežu. No, bilo je to sve od domaćina koji tako do kraja sezone kompletni fokus stavlja na Premier ligu i pokušaj spašavanja od ispadanja. U 80. minuti je, inače, Walcott pogodio za 2-2, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.




Ćaleta-Car i Mislav Oršić su bili u udarnoj momčadi Southamptona. I dok je hrvatski stoper odigrao cijelu utakmicu, Oršić je zamijenjen u 59. minuti.


U srijedu je prolaz izborio i Burnley teškom domaćom pobjedom 1-0 protiv Fleetwood Towna, dok su dan ranije dalje prošli Manchester City, Brighton, Blackburn i Fulham.