HNL

Caktaš promašio penal za pobjedu Osijeka na oproštaju Mile Škorića

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Kristijan Lovrić, koji je trebao izvesti kazneni udarac, ponudio je Škoriću da on bude izvođač, no kapetan je to odbio, pa se kao novi izvođač ponudio Mierez koji je i izborio najstrožu kaznu. Na kraju je ipak loptu uzeo Mijo Caktaš



OSIJEK Nogometaši Osijeka i Šibenika u susretu su 26. kola HNL-a igrali 0-0.


U vrlo lošoj utakmici s malo prilika najveće uzbuđenje dogodilo se sredinom drugog poluvremena kada domaći sastav nije iskoristio kazneni udarac.


Matić je u 69. minuti nespretno startao na Mierezea na samom rubu kaznenog prostora, a sudac Čulina je pokazao na bijelu točku. Publika na stadionu Gradski vrt u tom je trenutku počela skandirati ime dugogodišnjeg kapetana Osijeka Mile Škorića zahtijevajući da on izvede najstrožu kaznu s obzirom da mu je ovo bila posljednja utakmica za momčad jer će karijeru nastaviti u Kini.




Kristijan Lovrić, koji je trebao izvesti kazneni udarac, ponudio je Škoriću da on bude izvođač, no kapetan je to odbio, pa se kao novi izvođač ponudio Mierez koji je i izborio najstrožu kaznu. Na kraju je ipak loptu uzeo Mijo Caktaš, a njegov udarac u sam donji lijevi kut vrhunskom je intervencijom obranio vratar Šibenika Lovre Rogić.


Treći Osijek sada ima 37 bodova, jedan više od četvrtog Varaždina, a 10 manje od drugog Hajduka, dok je deveti Šibenik na 24 boda, osam više od posljednje Gorice, a sedam manje od osme Lokomotive.


Uvjerljivo vodeći je Dinamo sa 56 bodova.