Kup

Čabraja želi stati uz bok Ivkoviću i Tomiću: “Idemo na pobjedu, baš kao i Rijeka”

Davor Petrović

Silvio Čabraja/Foto PIXSELL

Silvio Čabraja/Foto PIXSELL

Nadam se da nam se neće ponoviti taj fijasko s Rujevice. Tih 4:0 nam je najlošiji rezultat u ovoj sezoni - kaže trener Lokomotive



ZAGREB Nije nikakva tajna da svi na Kajzerici sanjaju reprizu sezona 2012./13. i 2019./20., kada je Lokomotiva izborila prva dva finala natjecanja koje se danas zove SuperSport Hrvatski nogometni kup. Samim time je jasno da današnje polufinale s Rijekom na stadionu u Kranjčevićevoj Silviju Čabraji pruža priliku da stane uz bok Tomislavu Ivkoviću i Goranu Tomiću, čiji stručni potpisi se nalaze ispod gore spomenutih uspjeha.


– Teško je reći kakvu utakmicu možemo očekivati jer ovo je Kup. Postignemo li mi ili Rijeka rani gol, svi parametri se automatski mijenjaju. Igramo jednu utakmicu na prolaz, i tu nema kalkuliranja. Osim toga, mi nismo momčad koja je sklona takvom načinu igre. Prema tome, idemo na pobjedu, baš kao i Rijeka – govori Čabraja.


Poput svih klubova, i Lokomotiva u ovom dijelu sezone ima određenih problema s igračkim kadrom. Vladan Bubanja i Fabijan Krivak zbog ozljeda nisu u konkurenciji za momčad, a nastup Roberta Mudražije je pod upitnikom. No, to ni najmanje ne mijenja postavke plana za današnje sučeljavanje s Rijekom.




Realno gledajući, Lokosi imaju pravo na optimizam jer im je drugi dio sezone u svim natjecanjima donio šest pobjeda, četiri neriješena rezultata i tek jedan poraz. Doduše, taj je bio vrlo težak.


– Nadam se da nam se neće ponoviti taj fijasko s Rujevice. Tih 4:0 nam je najlošiji rezultat u ovoj sezoni. Na toj utakmici smo radili nekakve dječačke greške, ali golovi se i primaju na taj način. Zatim, u završnici utakmice smo dobili dva komada, i taj rezultat je izgledao vrlo ružno po nas – prisjeća se šef struke s Kajzerice.


Statistika, pak, govori da su Lokosi ove sezone samo jednom doživjeli poraz na svom terenu. Bilo je to 24. studenog, kada je u Kranjčevićevu stigao Slaven Belupo.


– Znate kako se kaže, statistika je netočan zbroj točnih podataka. To nije nešto čime bih se zamarao. Osim toga, statistike u sportu se često ruše i mijenjaju. Zato se ne oslanjam na takve brojke i vjerujem samo u svoje igrače. No, nisam to samo ja. Svi u klubu vjerujemo u nas. Nalazimo se u dobrom ritmu i imamo se pravo nadati finalu – kaže Čabraja.


I njemu je jasno da je zadatak vrlo zahtjevan.


– Treba biti realan, s obje noge čvrsto na zemlji. Moramo se maksimalno potrošiti u polufinalu i dati sve od sebe za prolaz. Naravno, jasno nam je da i Rijeka želi proći u finale. Prema tome, nitko se neće štediti. Kup je trofej, a iduće sezone donosi Europsku ligu. Motiva ima više nego dovoljno, i zato moramo biti na maksimumu – rezonira 55-godišnji stručnjak.


Na početku ove sezone primarni cilj Lokomtive je predstavljalo očuvanje statusa u SuperSport HNL-u, a sada su ambicije prilagođene sjajnim rezultatima. Danas Lokosi sanjaju novi europski iskorak do kojeg, barem u teoriji, mogu doći i preko prvenstva, i preko Kupa.


– Naravno, nadamo se da ćemo uspješno okončati sezonu, a jasno je da želimo igrati finale. Siguran sam da smo poduzeli sve kako bismo pozitivno završili polufinale s Rijekom. Finale donosi priliku za osvajanje trofeja, a to je veliki izazov za sve nas. Uspijemo li sada proći Rijeku, sve je moguće – zaključuje Čabraja.