Anton Krešić

Branič Rijeke uoči današnjeg ogleda s Varaždinom: “Vrijeme je za pogodak i izlazak iz krize”

Zlatko Horvat

NEMA RASPRAVE - Sudac Jakov Titlić i Anton Krešić/Foto M. LEVAK

NEMA RASPRAVE - Sudac Jakov Titlić i Anton Krešić/Foto M. LEVAK

Varaždinci su mladi, rastrčani i igraju napadački nogomet. Vidjeli smo da su Dinamu napravili dosta problema. Vjerujem da će i na Rujevicu doći s gardom, željom da uzmu bodove. Mi im to ne smijemo dozvoliti - kaže Krešić



RIJEKA Pet utakmica, pet bodova. Učinak nogometaša Rijeke na otvaranju sezone nije za pohvalu, ali danas je prilika za prvu pobjedu na Rujevici ove sezone i prvu poslije 16. srpnja i trijumfa na Šubićevcu na otvaranju SuperSport HNL-a. Bijeli su u međuvremenu ispali iz Europe (Djurgarden), trener Dragan Tadić je smijenjen… Riječani danas protiv Varaždina imaju prigodu za djelomično iskupljenje, ali svi su svjesni da neće biti lako.


– Čeka nas jako teška utakmica, Varaždinci su dobar suparnik, dobro su ušli u prvenstvo. Mladi su, rastrčani i igraju napadački nogomet. Vidjeli smo da su Dinamu napravili dosta problema, jedini su mu uzeli bod. Vjerujem da će i na Rujevicu doći s gardom, željom da uzmu bodove. Mi im to ne smijemo dozvoliti. Spremni smo i očekujemo pobjedu. Za nju ćemo dati sve od sebe – kaže Anton Krešić, 26-godišnji branič Riječana, visok 198 centimetara.


– Svjesni smo da smo loše ušli u sezonu, s jednom pobjedom uz ispadanje u Europi. Normalno je da svi očekujemo pobjedu da bismo se izvukli iz ovoga jer imamo stvarno kvalitetnu momčad. Jednostavno, rezultati nam se nisu posložili. Nadamo se da će se to od danas promijeniti. Doma bismo trebali pobjeđivati uz podršku navijača. Što se tiče svlačionice, atmosfera je dobra. Svjesni smo u kakvoj smo situaciji. Jedino svi zajedno, s navijačima, možemo izaći iz toga. Vjerujem da ćemo s tri boda krenuti na bolje i da ćemo nanizati pozitivne rezultate.


Ispunjena želja




Krešić igra u paru s Mateom Pavlovićem. Iste su visine, što znači da su zračne bitke njihove. Ali na širokom prostoru…


– Što se tiče Matea, imam odličan odnos s njim na i izvan terena. Odličan je igrač. Naravno, kada se primaju golovi, uvijek se krivi obrana. Mi smo svjesni toga. Nastojimo više raditi i vjerujem da će s vremenom biti sve bolje.


Bijeli bi danas opet trebali igrati s četiri igrača u zadnjoj liniji. Probali su s trojicom protiv Slaven Belupa i bilo je dobro sve do udarca Crnca u 70. minuti, koji je donio pobjedu gostima.


– Kada sam igrao u Italiji, igrao sam u oba sustava i sasvim mi je svejedno u kojem se sustavu igra. Kada se igrala obrana s tri igrača, igrao sam lijevo, desno i u sredini. Glavno da je obrana sinkronizirana.


Krešić je u Rijeku stigao prije nešto više od godinu dana kao posuđeni igrač Atalante. Rijeka je otkupila njegov ugovor, koji ga s Bijelima veže do ljeta 2025. godine.


– Moja velika želja bila je ostati u Rijeci, koja je odličan klub. Prošle sezone imali smo odlične rezultate. Nadam se da će ove sezone biti još bolje. Žal za Italijom? Nema ga. Ne žali se za prošlošću, Rijeka je bila moja želja i presretan sam što sam ostao.


Drmić


Velika je razlika između momčadi prošle i ove sezone. Drmić je, primjerice, donio Dinamu skupinu Lige prvaka pogotkom i asistencijom.


– Prošle sezone smo znali dobiti tri gola, ali postigli bismo ih šest. Ove sezone zabijemo jedan, a dobijemo jedan iz šuta ili dva. Takva je trenutka situacija i moramo se skupiti. Ne smijemo odustati jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije. Drmić je u Dinamu nastavio raditi ono što je radio u Rijeci prošle sezone. Polušanse je pretvarao u pogotke i normalno da je s njim bilo lakše. Sada nam treba malo vremena jer je momčad nova. Vjerujem da će u skorije vrijeme izaći igrači koji će raditi isti posao kao i Drmić.


Možda bi oko pogodaka mogao pomoći i Krešić. Poslije kornera…


– Istina, bilo bi vrijeme za pogodak. Najbolje bi bilo poentirati danas, nadam se da će suigrači dobro centrirati kako bih zabio gol.


Sudbina trenera Fausta Budicina ovisi o svakom rezultatu, Bijeli večeras igraju i za svojeg trenera.


– Mi potpuno stojimo uz Budicina i on ima naše potpuno povjerenje. Dok je tu, on je naš šef. Uz njega smo, bez obzira na to hoće li to biti trener tjedan, mjesec, godinu ili deset godina.