Sankt Petersburg

Borna Ćorić prošao u četvrtfinale ATP turnira u Rusiji nakon velike borbe u drugom setu

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Našem najboljem igraču dovoljan je bio "break" kojega je ostvario u šestom gemu kada je nizom odličnih poteza osvojio sva četiri odigrana poena na servis suparnikaSANKT PETERBURG Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Petersburgu 6-3, 7-5 pobjedom protiv Rusa Romana Safiuljina nakon sat i 47 minuta igre u 2. kolu.


Ćorić je lako, za samo pola sata, dobio prvi set protiv 23-godišnjeg Rusa koji je u 1. kolu ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru u karijeri. Našem najboljem igraču dovoljan je bio “break” kojega je ostvario u šestom gemu kada je nizom odličnih poteza osvojio sva četiri odigrana poena na servis suparnika.


U drugom se setu vodila mnogo žešća borba. Safiulin je poveo sa 3-0, Ćorić je vratio izgubljeni servis za smanjenje na 3-2, da bi u šestom gemu te dionice bio suočen s nove tri “break-lopte” Rusa. Ipak, nakon više od 10 minuta igre u tom gemu Ćorić je uspio zadržati servis i poravnati na 3-3. Novi dramatičan gem uslijedio je kod rezultata 4-4, a ponovno je kao pobjednik izašao hrvatski igrač koji je iskoristio četvrtu priliku za oduzimanje servisa, vodstvo 5-4 i servis za meč.
Ćorić je kod vodstva 5-4 stigao i do meč-lopte koju nije iskoristio, a zatim je s nekoliko dvojbenih udaraca i izgubio servis te omogućio Rusu nastavak dvoboja. Safiulin je kod 5-5 imao 40-15 na svom servisu, no tada je Ćorić s nekoliko lijepih reteran spojio četiri uzastopna poena kojima je stigo do vodstva 6-5 i novog servisa za meč. Niti u taj gem nije krenuo kako treba, Safiulin je stigao do 0-30, ali posljednja četiri poena u susretu pripala su Ćoriću.


Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta prvog nositelja i prošlogodišnjeg pobjednika u Sankt Peterburgu Rusa Danila Medvedeva i Amerikanca Reillyja Opelke.