NBA

Booker predvodio Sunse do pobjede nad Hornetsima, Aaron Gordon solidan u debiju za Nuggetse

Luka Medak

Devin Booker/Foto: REUTERS

Devin Booker/Foto: REUTERS

U izjednačenom susretu produžetak je tricom prisilio Terry Rozier, ali Hornetsi nisu imali dovoljno snage i za pobjedu. Svoj debi za Nuggetse imao je Aaron Gordon, koji je posljednjeg dana prijelaznog roka došao iz Orlanda



RIJEKA Nedjelja navečer donijela nam je četiri NBA susreta, a posebno je zanimljiv bio onaj između Phoenix Sunsa i Charlotte Hornetsa, koji je otišao u produžetak.


U izjednačenom susretu produžetak je tricom prisilio Terry Rozier, koji je završio susret s 22 poena i 10 skokova, ali Hornetsi nisu imali dovoljno snage i za pobjedu. U porazu ih je predvodio Devontae Graham s 30 poena.


Kod Sunsa je standardno najbolji bio Devin Booker s 35 poena, DeAndre Ayton je dodao “double-double” s 14 poena i 14 skokova, dok je Mikal Brigdes ostvario rekord karijere u ukradenim loptama, uzevši ih Hornetsima čak šest.




Hrvatski reprezentativac Dario Šarić igrao je 17 minuta te ubilježio šest poena, četiri skoka i jednu asistenciju.


Sunsi su pobijedili tri od posljednje četiri utakmice i moraju nastaviti tim tempom ako žele zadržati drugu poziciju na Zapadu jer Clippersi im dišu za vratom s pet uzastopnih pobjeda.


Denver Nuggetsi su uvjerljivo pobijedili Atlanta Hawkse, i to s novim imenom u svojim redovima. Svoj debi imao je Aaron Gordon, koji je posljednjeg dana prijelaznog roka došao iz Orlanda i odmah “uletio” u početnu postavu. Susret je završio s 13 poena u 20 minuta, ali vrlo se dobro uklopio u momčad.


Najbolji strijelac u pobjedi Nuggetsa bio je JaMychal Green s 20 poena, Murray je dodao 17, a Nikola Jokić je zbog izvjesnog rezultata igrao samo 28 minute te upisao 16 poena, 10 skokova i osam asistencija.


Kod poraženih najbolji je bio Trae Young s 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija, a s Danilo Gallinari je s klupe ubacio 14.


Rezultati:


Charlotte – Phoenix 97:101 (produžetak)
Toronto – Portland 117:122
Denver – Atlanta 126:102
LA Lakers – Orlando 96:93