Matteo Komadina

Boksač Rijeke osvojio titulu državnoga prvaka u kategoriji do 63 kg: “Šetnja prirodom, svirka, motor, a onda lov na europsku medalju”

Igor Duvnjak

EKIPA ZA USPJEH - Marko Ramljak, Duje Kutleša, Dorjan Marko, Petar Cetinić i Matteo Komadina s trenerima Vladimirom Babićem i Kristijanom Hodakom

EKIPA ZA USPJEH - Marko Ramljak, Duje Kutleša, Dorjan Marko, Petar Cetinić i Matteo Komadina s trenerima Vladimirom Babićem i Kristijanom Hodakom

Uskoro me čeka europska smotra, pa počinjemo s pripremama. Nadam se da bih mogao osvojiti medalju, a ako mi ona izmakne, nadam se barem plasmanu među pet najboljih boksača - kaže Komadina



RIJEKA Matteo Komadina se iznova potvrđuje konstantom boksačke kvalitete, borac Rijeke i majstor kategorije do 63 kilograma uzdignutih je ruku izašao iz zagrebačkog ringa na prvenstvu Hrvatske na kojem je osvojio novu titulu hrvatskoga prvaka.


U ritmu žestokih i napornih treninga te izazovnih mečeva sada u iščekivanju Uskrsa može malo uzeti daha, odmoriti se, a pritom i pronaći vremena za svoje ostale gušte i posvetiti se svojim drugim ljubavima osim boksačke s kojom je »u vezi« već petnaestak godina.


– Sada je malo lakše razdoblje i imam malo odmora – kaže Matteo Komadina. – Mogu se malo prošetati u prirodi. Osim toga, malo si odsviram gitaru. Uz to napravim i ono što treba oko motora da bih ga što bolje osposobio prije ljeta. Krenut će sezona, a meni su motori velika strast. Tu su boksačke rukavice i gitara, sve stignem, naravno, i na posao, koji nikako ne smije patiti. Radim u Hrvatskim autocestama kao vatrogasac.


Iskustvo




Rijekin prvak, koji raznovrsnim aktivnostima oživljava pouku legendarnog Luke Kaliterne: »Tko nije za sve, nije za ništa«, iza sebe ima uvjerljive nastupe na državnom prvenstvu. Sa zadovoljstvom se može osvrnuti na nedavne mečeve poslije kojih mu je podizana ruka, na borbe kao što je ona finalna u kojoj je uvjerljivo svladao čvrstog protivnika, dobro znanog starog rivala Filipa Poturovića iz Nove Gradiške (4:1).


Marko Ramljak spreman za velike stvari

Komadinin klupski prijatelj Marko Ramljak poražen je u finalu kategorije do 86 kilograma. Bolji od Ramljaka, koji je u polufinalu zaradio hematom i posjekotinu ispod oka, bio je Damir Plantić, koji je do pobjede stigao prekidom u trećoj rundi zbog liječničke intervencije. Matteo puno očekuje od Marka, momka s prezimenom koje odmah asocira na slavnog Dinamova braniča.
– Marko je perspektivan borac, jako čvrst. Iznenađuje me pristupom treningu. Zbilja me fascinira. Što se boksa tiče, od njega očekujem velike stvari. Na njega računam na duge staze, on je još mlad, a teškaši, naime, kasnije sazrijevaju. Na njemu je tek da napravi veliki rezultat. Za razliku od njega, ja sam u boksu petnaestak godina, više od pola svoga života – kaže Komadina.

– Kada je riječ o državnom prvenstvu i samim borbama, prvi meč sam imao sa suparnikom iz Zadra. Riječ je o čvrstom dečku, momak je i viši od mene. Bio je to težak meč. No, prevladalo je moje iskustvo, tu borbu i sve što je trebalo odradio sam rutinski i za to dobio bodove kod svih sudaca u sve tri runde. U tom meču sam tehnički odradio ono što se od mene tražilo. Sve je bilo dobro, ostvario sam čistu pobjedu. U drugom meču sam se borio sa starim znancem Filipom Poturovićem, koji je prekaljeni borac kao i ja.


Nismo za podcijeniti niti jedan niti drugi, boksali smo već do sada, ovo nam je treći meč, pobijedio sam ga sva tri puta. No, on nikako nije protivnik kojeg se može olako shvatiti budući da je jako iskusan i zna iskoristiti tuđe pogreške. Nisam se smio opustiti. Bio sam maksimalno spreman. Oko je bilo napeto na svaki njegov pokret. Dao sam sve od sebe i pobijedio 4:1 odlukom sudaca. Najbitnije je da je osvojen peti naslov seniorskoga prvaka, da je opet završio kod mene.


Bačac prvak, Kutleši srebro

Bruno Bačac, boksač Predatora, osvojio je titulu juniorskoga prvaka Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma. Bačac je u finalu slavio prekidom nad Dujom Cvitanovićem (Leonid).
Duje Kutleša, junior Rijeke, osvojio je srebro u kategoriji do 63 kilograma nakon što je u finalu poražen od najboljeg boksača prvenstva, Bernarda Grgića (Nokaut) 0:5. (I. VA.)

Ciljevi


U sportu, kao i u životu, svako svitanje donosi nove obaveze. Matteo Komadina još nakratko, dok mu traje odmor može prebirati po lijepim uspomenama s državnoga prvenstva. Misli mu, međutim, sve češće idu k još većim izazovima, primjerice, Europskom prvenstvu koje 20. svibnja počinje u Armeniji, na kojem se potajno nada te priželjkuje i međunarodne pobjede.


– Budući da smo u Velikom tjednu, dobili smo pet dana odmora. Uskoro me čeka europska smotra, pa počinjemo s pripremama za to natjecanje. Zasad je plan da se prvenstvo održi u Armeniji, postoji mogućnost da se prebaci u zaradnu Europu, ali njegovo otkazivanje nije opcija, tako da se moramo dobro pripremiti. S obzirom na to da sam na Svjetskom prvenstvu u Beogradu jako dobro pristupio mečevima, mogu biti optimist.


Iskreno, nadam se da bih mogao osvojiti medalju, a ako mi ona izmakne, nadam se barem plasmanu među pet najboljih boksača, čime bih ponovio uspjeh koji sam ostvario 2015. godine u Bugarskoj – zaključio je Matteo Komadina.