Dvije medalje

Boksači Rijeke uspješni na turniru u Poljskoj: Ramljak i Komadina na postolju

Igor Duvnjak

Matteo Komadina/Foto PIXSELL

Matteo Komadina/Foto PIXSELL

Ramljak je u finalu kategorije do 86 kilograma poražen od ukrajinskog boksača na bodove, dok je Komadina, olimpijski kandidat u kategoriji do 63,5 kilograma, imao nešto teži posao



RIJEKA Zapaženi nastup imali su boksači Rijeke na međunarodnom turniru »Felix Stamm« u Poljskoj, osvojivši dvije medalje. Marko Ramljak osvojio je srebro, a Matteo Komadina broncu u konkurenciji od čak 200-tinjak boksača iz 27 zemalja.


Ramljak je u finalu kategorije do 86 kilograma poražen od ukrajinskog boksača na bodove, dok je Komadina, olimpijski kandidat u kategoriji do 63,5 kilograma, imao nešto teži posao. U prvom meču imao je tešku borbu s domaćim predstavnikom i domaćim sucima, koji su bili itekako naklonjeni poljskom borcu, koji je dobio prvu rundu, unatoč Matteovoj dominaciji.


Riječki boksač potom je u nekoliko navrata uzdrmao suparnika koji je nekako dočekao kraj meča na nogama, te suci nisu imali izbora nego Komadinu proglasiti pobjednikom (4:1). Riječanin je u drugome meču za protivnika imao vrlo kvalitetnog Uzbekistanca. Komadina je uspio uzdrmati inače agresivnog borca koji je bio prisiljen ići »u rikverc«, ali je na kraju pobijedio na bodove.




– Naravno da smo zadovoljni. U Europi postoje tri turnira ovakvog statusa, u Bugarskoj, Mađarskoj i ovaj u Poljskoj. Možete samo zamisliti što znači da boksači kluba poput Rijeke kući donesu dvije medalje. Turnir je ujedno i zagrijavanje za Europske igre, koje su kvalifikacijske za OI. Naši su rezultati pokazatelj da Rijeka radi ozbiljno te da se pokušavamo vratiti na stare staze – rekao je trener Kristijan Hodak.