Boks

Boksač Rijeke ostao bez četvrtfinala Europskog prvenstva, Komadina protiv Španjolca nije uspio nametnuti svoj stil

Hina

Matteo Komadina/Foto PIXSELL

Matteo Komadina/Foto PIXSELL

Delnički vatrogasac i član BK Rijeke, Matteo Komadina u kategoriji do 63.5 kg u osmini finala u Armeniji izgubio je od Španjolca Adriana Creusa Thiama jednoglasnom odlukom sudaca



EREVAN Hrvatski boksači Matteo Komadina i Marko Zeljko nisu uspjeli izboriti četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva u Erevanu.


Delnički vatrogasac i član BK Rijeke, Matteo Komadina u kategoriji do 63.5 kg u osmini finala u Armeniji izgubio je od Španjolca Adriana Creusa Thiama jednoglasnom odlukom sudaca. Matteo protiv višeg i dužeg Španjolca, vrlo okretnog i brzog, nije uspio nametnuti svoj stil.
Hrvatski prvak do 67 kg i povratnik na međunarodnu scenu Sesvećanin Marko Zeljko (BK Salona) ispao je u osmini finala jednoglasnom odlukom sudaca od Škota Tylera Jollyja. Škot je dobio prvu rundu s 4-1, u u drugoj i trećoj rundi je sudac morao brojati Zeljku.


Marko Zeljko je četvrti hrvatski boksač koji se oprostio od nastupa na Europskom prvenstvu u Erevanu, a dosad su ispali  Petar Cetinić, Damir Plantić i Matteo Komadina.




U borbi za medalje ostao je samo Luka Plantić u poluteškoj kategoriji koji će u petak, 27. svibnja, boksati u četvrtfinalu protiv domaćeg favorita, Armenca Hambardzuma Hakobyana.