VATROGASAC, GLAZBENIK I - BOKSAČ

Boksač Rijeke državni je prvak u kategoriji do 64 kilograma: “Moj cilj je što bolji nastup na SP-u””

Igor Duvnjak

Matteo Komadina/Foto: PIXSELL

Matteo Komadina/Foto: PIXSELL

– U kolovozu je na rasporedu SP, kao seniorski državni prvak imam pravo nastupa. Nadam se da pandemija COVID-19 neće spriječiti njegovo održavanje. Želim se kvalitetno pripremiti i ostvariti što bolji rezultat, rekao je Matteo.



RIJEKA U Boksačkom klubu Rijeka sa zadovoljstvom prebiru dojmove s PH-a u Zagrebu, na kojem je njihov borac Matteo Komadina osvojio titulu u kategoriji do 64 kilograma, a proglašen je i najboljim tehničarom prvenstva.


U prvom planu je, naravno, prvak Matteo Komadina, živahan delnički majstor koji nosi rukavice riječkog kluba bogate tradicije.


– U boksu sam od 2008. godine, eto, već 13 godina – kaže Matteo Komadina. Rođen je 1993. godine. Imao je pritom trogodišnju stanku, ali je opet navukao rukavice i vratio se među konopce. – Imao sam pauzu jer sam počeo raditi kao vatrogasac i instruktor vožnje. Od boksa nije moguće živjeti, a kad sam se zaposlio, jednostavno nisam imao vremena za treninge koji su zapravo profesionalni. Trenirao sam svakodnevno, više puta na dan i nisam si to mogao više priuštiti.




Boks mu je ušao pod kožu, jednostavno nije mogao odoljeti razmišljanjima o dalekom zvuku gonga, koji je na njega djelovao sirenski neodoljivo i privlačno, a osim boksa bavi se i glazbom.


Ljubav prema boksu bila je jača od svega. Na kraju sam se odlučio pokušati pripremiti za ovo državno prvenstvo. Bavim se i glazbom. Imamo tri benda, pjevam i sviram gitaru. Da bih uspio stići sve svoje obaveze, moram biti dobro organiziran i discipliniran. Kada je riječ o pripremama za PH, bilo je dosta naporno i teško, ali hvala Bogu da je tu moj dugogodišnji cijenjeni i dragi trener Kristijan Hodak. Omogućio mi je da dolazim u Rijeku i da tu spariram s dečkima. Kvalitetno smo se pripremili, trenirao sam dva puta na dan i odradio sam to kako treba.


Na državnom je prvenstvu nizao sigurne pobjede, sve do osvajanja titule prvaka.


– Nisam zapravo iznenađen svojim nastupom jer sam svjestan koliko mogu napraviti, ali me iznenadilo jer sam ipak imao pauzu od tri godine. Prvi je meč bio odličan, pobijedio sam prekidom, tehničkim nokautom momka iz šibenskog Pit Bulla. U drugom sam meču imao suparnika po čijem se gardu i kretanju vidi da je iskusan, bio je to dosta kvalitetan i težak meč. U trećoj sam se borbi borio s Poturovićem, kojega svi znaju. Zbilja je iskusan, boksao je i u USB-u kao i ja, ima i nekoliko seniorskih državnih titula. Bio je to težak, tijesan meč, ali sam također ostvario pobjedu.


Komadina je primao čestitke, zadovoljan, razmišlja o novim sportskim ciljevima.


– U kolovozu je na rasporedu SP, kao seniorski državni prvak imam pravo nastupa. Nadam se da pandemija COVID-19 neće spriječiti njegovo održavanje. Želim se kvalitetno pripremiti i ostvariti što bolji rezultat.