NBA liga

Bogdanović u prvom poluvremenu zabio samo tri poena pa eksplodirao, Hrvat predvodio Pistonse do pobjede

Hina

Foto USA TODAY Sports

Foto USA TODAY Sports

Miami, koji je prekinuo niz od pet pobjeda na domaćem terenu, predvodio je Tyler Herro, koji je zabio rekordnih 34 poena uz šest asistencija



MIAMI Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović bio je sinoć najbolji pojedinac u gostujućoj pobjedi svojih Detroit Pistonsa 116-96 nad Miami Heatom.


Bogdanović je na terenu proveo 30:21 minutu i za pobjedu Pistonsa, treću u gostima od zadnje četiri, ubacio je 31 koš (šut iz igre 12/16) od čega 28 u drugom poluvremenu. Bogdanović je zabio sedam trica iz devet pokušaja, a tome je pridodao pet asistencija te tri skoka i isto toliko ukradenih lopti.


Alec Burks je ubacio 18 koševa, Saddiq Bey 14, a Isaiah Stewart 11 uz isto toliko skokova.




Miami, koji je prekinuo niz od pet pobjeda na domaćem terenu, predvodio je Tyler Herro, koji je zabio rekordnih 34 poena uz šest asistencija. Bam Adebayo dodao je 21 poen i 15 skokova u utakmici za Heat.


Osim ove, sinoć su u NBA odigrane još dvije utakmice. Cleveland Cavaliers su kod kuće sa 116-102 svladali Los Angeles Lakerse, a Donovan Mitchell je postigao je rekord sezone sa 43 poena.


Jarrett Allen je zabio 22 od svoja 24 poena u prvom poluvremenu i završio s 11 skokova u povratku nakon pet utakmica izostanka zbog ozljede leđa.


Darius Garland dodao je 21 poen i 11 asistencija za Cleveland kojem je ovo osma pobjeda u zadnjih 11 utakmica.


Bivša zvijezda Cavaliersa LeBron James ubacio je 21 poen uz 17 skokova za Lakerse, kojima je prekinut niz od tri pobjede. Thomas Bryant ubacio je 19 koševa, a Russell Westbrook i Dennis Schroder su dodali po 16.


Dallas Mavericks su s tijesnih 116-115 u gostima nadigrali Denver Nuggetse, a do pobjede ih je vodio Tim Hardaway Jr. s rekordom sezone od 29 poena. Luka Dončić je dodao 22 ubačaja, 12 asistencija i 10 skokova.


Kod Nuggetsa najbolji je bio Aaron Gordon koji je utakmicu završio sa 27 pogodaka i osam skokova.