Zaslužena mirovina

Bijeli posvetili objavu na društvenim mrežama kapetanu šampionske momčadi, u 34. godini života objavio je kraj karijere

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Maleš je bio kapetan šampionske Rijeke te je prvi podignuo trofej prvaka Hrvatske 2017. godine, kao i Kupa, a u razdoblju igranja za Bijele (2013.-2018.) osvojio je još jedan Kup te Superkup

RIJEKA Nekadašnji igrač Rijeke Mate Maleš u 34. godini života je objavio kraj svoje nogometne karijere, a povodom čega su mu posebnu objavu na svojem Facebook profilu posvetili i iz Nogometnog kluba Rijeka.


Maleš je bio kapetan šampionske Rijeke te je prvi podignuo trofej prvaka Hrvatske 2017. godine, kao i Kupa, a u razdoblju igranja za Bijele (2013.-2018.) osvojio je još jedan Kup te Superkup. Bivši član Bijelih objavio je kako će ostati u Lokomotivi kao pomoćnik treneru juniora Nikici Jelaviću.


“Veliki radnik na terenu, emotivac i ljudina van njega, kapetan šampionske Rijeke… Sve je to Mate Maleš koji je danas, u 34. godini života, objavio kraj svoje nogometne karijere. Naš Mate obilježio je proteklo desetljeće riječkog nogometa, bio je kapetan šampionske Rijeke koja je 2016./2017. osvojila duplu krunu, naslov prvaka i Kup Hrvatske, te je ujedno u dresu Rijeke osvojio Kup (2013./2014.) i Superkup (2014.). U klubu je proveo pet godina, od 2013. do 2018. godine.


U tom periodu upisao je 127 nastupa i tri gola od kojih je vjerojatno najupečatljivijii onaj protiv Hajduka na Rujevici u završnici sezone u kojoj su bijeli koračali prema tituli prvaka. Ubilježio je i jedan nastup u dresu reprezentacije Hrvatske. Iako ga ozljede nisu mazile, Mate je uvijek bio borac na terenu i van njega ostavivši dubok, neizbrisiv trag u našem klubu. Mate, želimo ti puno uspjeha u trenerskoj karijeri i da uživaš sa svojom obitelji u novom poglavlju tvog života. I još jednom, hvala na svemu”, napisali su iz NK Rijeka.