Biciklizam

Belgijski veteran osvojio osmu etapu Gira, Lopez još uvijek u vodstvu ispred Nijemca i Estonca

Hina

Thomas De Gendt/Foto REUTERS

Thomas De Gendt/Foto REUTERS

I nakon osme etape u vodstvu je ostao Španjolac Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) sa 40 sekundi ispred drugog Nijemca Lennarda Kaemne (BORA-Hansgrohe), odnosno minutom ispred trećeg Estonca Reina Taaramaea (Intermarche-Wanty-Gobert)



NAPULJ Belgijski veteran, 35-godišnji Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) pobjednik je osme etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Giro d’Italia” vožene sa startom i ciljem u Napulju u dužini od 153 kilometra.


De Gendt se zajedno s još dvojicom svojih momčadskih kolega, Harmom Vanhouckeom i Syvainom Moniquetom, ubacio u bijeg od 21 vozača koji se vrlo brzo izdvojio od starta. Otprilike 30 kilometara prije cilja su se De Gendt i Vanhoucke uz Talijana Davidea Gabbura (Bardiani-CSF) i Španjolca Jorgea Arcasa (Movistar) izdvojili na čelu i napravili oko pola minute prednosti u odnosu na skupinu od pet vozača koje su predvodili eritrejski sprinter Biniam Girmay (Intermarche-Wanty-Gobert) i Nizozemac Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).


Vodeći četverac uspio se zadržati na čelu sve do cilja iako su se u samoj završnici Girmay i Van der Poel približili na manje od 10 sekundi razlike, a tada je do izražaja došla momčadska taktika Lotto-Soudala. Vanhoucke je žrtvovao svoje izglede za etapnu pobjedu povukavši u završnici za sprint De Gendta koji je lakoćom nadvisio drugog Gabbura i trećeg Arcasa.




Za De Gendta je ovo druga etapna pobjeda na “Giru”, prvu je ostvario još 2012. godine kada je stigao prvi na slavni prijevoj Stelvio te na kraju zauzeo treće mjesto u ukupnom redoslijedu. Usto ima i dvije etapne pobjede na “Tour de Franceu” te jednu na “Vuelta a Espani”.


I nakon osme etape u vodstvu je ostao Španjolac Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) sa 40 sekundi ispred drugog Nijemca Lennarda Kaemne (BORA-Hansgrohe), odnosno minutom ispred trećeg Estonca Reina Taaramaea (Intermarche-Wanty-Gobert).