bundesliga

Bavarski premijer najavio ponovno zatvaranje stadiona: “Moramo smanjiti kontakte”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Nogometne utakmice bi se opet trebale igrati bez gledatelja. Bavarska će to učiniti. Nogomet je odličan primjer za primjenu, a svugdje moramo smanjiti kontakte", objavio je SoederBERLIN Premijer najveće njemačke savezne države Bavarske Markus Soeder kazao je kako bi se nogometne utakmice ponovno trebale početi igrati bez gledatelja na tribinama zbog porasta broja zaraženih koronavirusom uslijed četvrtog vala pandemije.


Soeder je to izjavio prije sastanka njemačkih regionalnih dužnosnika u utorak dodavši da, ukoliko se ne postigne konsenzus, Bavarska mogla samostalno donijeti takvu odluku.


“Nogometne utakmice bi se opet trebale igrati bez gledatelja. Bavarska će to učiniti. Nogomet je odličan primjer za primjenu, a svugdje moramo smanjiti kontakte“, objavio je Soeder putem svog Twittera.
Bavarska je jedna od najpogođenijih regija novim valom koronavirusa, pa je već prošloga vikenda objavljeno kako će njemački prvak Bayern na svojim domaćim utakmicama smjeti imati maksimalno 25 posto od maksimalnog kapaciteta stadiona.