Serie A

Bašiću samo prvih osam minuta u pobjedi Lazija nad Bolognom, Fiorentini slavlje nakon drame

Hina

Toma Bašić

Toma Bašić

Hrvatski veznjak Toma Bašić započeo je utakmicu za Lazio, ali je morao izaći već u 8. minuti kako bi napravio mjesto za pričuvnog vratara ProvedelaRIM Nogometaši Lazija u susretu su 1. kola nove sezone talijanskog prvenstva preokretom stigli do 2-1 (0-1) domaće pobjede protiv Bologne.


Utakmica je počela vrlo loše za Rimljane koji su već u 6. minuti ostali sa 10-oricom jer je njihov vratar Luis Maximiano neoprezno igrao rukom izvan kaznenog prostora. Gosti iz Bologne su i poveli u 38. minuti iz kaznenog udarca kojega je realizirao Arnautović, ali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i oni su ostali sa 10-oricom jer je isključen Soumaoro.


Lazio je u naslavku u igri 10 na 10 uspio postići dva gola, prvo je De Silvestri nesretno postigao autogol u 68. miniti da bi Immobile u 79. minuti iskoristio dodavanje Milinković-Savića za potpuni preokret.
Hrvatski veznjak Toma Bašić započeo je utakmicu za Lazio, ali je morao izaći već u 8. minuti kako bi napravio mjesto za pričuvnog vratara Provedela.


U drugoj utakmici igranoj u isto vrijeme Fiorentina je stigla do dramatične 3-2 (2-1) domaće pobjede protiv povratnika u društvo najboljih nakon 26 godina Cremonesea. Fiorentina je bolju igru okrunila pogotkom za 1-0 Bonaventure u 16. minuti, no Okereke je vrlo brzo poravnao na 1-1 u 19., da bi novi igrač u redovima ljubičastih Jović u 34. minuti vratio prednost na stranu domaćih, da bi u nastavku višena dva nesvakidašnja gola.


Na 2-2  je u 68. minti poravnao Buonaiuto nakon loše reakcije domaće obrane po udarcu iz kuta, da bi u petoj minuti nadoknade vratar Cremonesea Radu u pokušaju hvatanja ubačaja Mandragore zajedno s loptom završio u vlastitom golu.