Prva HNL

Bande donio Puljanima bod protiv Gorice i sedmu poziciju na ljestvici, obje ekipe mogu biti zadovoljne podjelom bodova

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Vodeći pogodak za Goricu bio je zapravo autogol Frane Mlinara u 12. minuti, nakon ubačaja iz kuta Kristijana Lovrića. Istra je izjednačila u 54. minuti, kad je Hassane Bande ispremiješao domaću obranu te preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut



VELIKA GORICA U prvoj subotnjoj utakmici 12. kola HT Prve lige nogometaši Gorice i Istre odigrali su 1-1 (1-0).


Vodeći pogodak za Goricu bio je zapravo autogol Frane Mlinara u 12. minuti, nakon ubačaja iz kuta Kristijana Lovrića. Istra je izjednačila u 54. minuti, kad je Hassane Bande ispremiješao domaću obranu te preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut.


Gorica je sa 17 bodova ostala na petom mjestu, a Istra 1961 je s 11 bodova privremeno preskočila Šibenik i zasjela na sedmu poziciju. Vodeća Rijeka ima 23, a drugoplasirani Dinamo 22 boda uoči međusobnog obračuna na Rujevici od 17.05 sati.




Dvoboj Gorice i Istre 1961 počeo je obećavajuće što se prilika tiče. U 8. minuti je Hassane Bande pobjegao goričkoj obrani, ali je neprecizno pucao preko vrata. U 9. minuti Dion Drena Beljo nije iskoristio dar domaćeg kapetana Aleksandra Jovičića, koji mu je dao loptu u noge i ostavio ga samog “oči u oči” s Dominikom Kotarskim. Pulski napadač je svladao domaćeg vratara, ali je lopta umjesto mreže pogodila vratnicu.


Gorica je do vodstva došla u 12. minuti, iz prve poluprilike. Kristijan Lovrić je ubacio iz kuta s lijeve strane, a Frano Mlinar je reagirao poput napadača domaće momčadi, prenio loptu glavom na prvoj vratnici i pogodio malu mrežu na drugoj strani.


Do kraja prilikama prilično siromašnog prvog dijela najopasniji je bio Lovrićev pokušaj iz slobodnog udarca u 31. minuti, ali je vratar Ivan Lučić dobro reagirao.


Od početka drugog poluvremena Puljani su aktivno krenuli po izjednačujući pogodak i bili opasnija momčad. Galilea je u 51. minuti dobro pucao glavom nakon ubačaja iz kuta, ali je Kotarski izvadio loptu ispod grede.


Tri minute poslije domaći vratar je bio nemoćan kad se Hassane Bande sjurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, lažnjacima se oslobodio trojice obrambenih igrača Gorice i preciznim prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut goričkog gola.


Kako osim Kristijana Lovrića nitko nije zaprijetio gostujućem vrataru, a najbolji strijelac Gorice nije uspio pogoditi mrežu, prvenstveno iz slobodnih udaraca, Gorica je u nastavku ostala bez pogotka. Imali su domaći i prilično sreće u nekoliko situacija, kad se gostujući napadači nisu najbolje snašli. Epilog svega je podjela bodova, čime i jedni i drugi mogu biti zadovoljni, s obzirom na ono što su pokazali.