Biciklizam

Australac Ewan ostvario drugu etapnu pobjedu na Giru, Mađar vodi u ukupnom poretku

Hina

Caleb Ewan/Foto REUTERS

Caleb Ewan/Foto REUTERS

Ewan je bio najbrži i u sprintu pete etape, a u ovoj je najbolje ocijenio kada krenuti za velikim konkurentom Kolumbijcem Fernandom Gavirijom koji je prvi krenuo u napad na laganoj uzbrdici.



TERMOLI Australski biciklist Caleb Ewan ostvario je drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Giru d’Italia, nakon što je u petak bio najbrži u sprintu sedme etape vožene od Notaresca do Termolija u dužini od 181 km.


Ewan je bio najbrži i u sprintu pete etape, a u ovoj je najbolje ocijenio kada krenuti za velikim konkurentom Kolumbijcem Fernandom Gavirijom koji je prvi krenuo u napad na laganoj uzbrdici. No, kolumbijski sprinter nije izdržao u tom tempu pa je Ewan bez poteškoća odsprintao do pobjede, dok je Gaviria završio kao šesti.


Iza pobjednika ciljem su prošli Talijan Davide Cimolai (Israel Start-up Nation) i Belgijac Tim Merlier (Alpecin-Fenix).




Sedma etapa nije donijela promjenu u ukupnom redoslijedu pa će Mađar Attila Valter (Groupama-FDJ) i u osmoj etapi nositi ružičastu majicu. Na drugom je mjestu Belgijac Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) s 11 sekundi zaostatka, a Kolumbijac Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je treći sa zaostatkom od 16 sekundi.


U subotu će biciklisti proći 170 km brdovitog terena u osmoj etapi kojoj je start u Foggiji, a cilj na Guardiji Sanframondi.