Supersprint triatlon

Aurora Valinčić treća, a zlatna među juniorkama na prvenstvu Hrvatske u Kostreni

LOV NA POSTOLJE - Anja Kavić, Aurora Valinčić i Lana Vale/Foto S. MARENKOVIĆ/RIVAL

LOV NA POSTOLJE - Anja Kavić, Aurora Valinčić i Lana Vale/Foto S. MARENKOVIĆ/RIVAL

Bura pomaknula termin starta. U Kostreni se prvi put trčao i supersprint run, a pobjedu je odnio Riječanin Alen Matovina



KOSTRENA Željka Šaban Miličić iz Triatlon kluba Swibir i Adrian Žgaljić iz Zrinskog osvojili su u Kostreni titule prvaka Hrvatske u supersprint triatlonu u ukupnoj konkurenciji, dok je od domaćih natjecatelja najbolje prošla Aurora Valinčić koja je ukupno bila brončana, a u konkurenciji juniorki – zlatna.


Organizatorima je na drugom izdanju prvenstva Hrvatske u Kostreni jaka bura radila probleme kako na kopnu, tako i u moru pa je termin samog natjecanja i pomaknut koji sat kasnije. Prošlogodišnji pobjednici Nika Rimaj i Gabriel Barac iz opravdanih razloga nisu došli braniti svoju titulu, ali su svoju šansu zato uzeli Šaban Miličić i Žgaljić koji su najbolji bili u konkurenciji dvjestotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, ali i jednako toliko gledatelja.


Željka Šaban Miličić je s vremenom 38:55 bila bolja od Ane Lučić (Swibir, 39:20) i Aurore Valinčić iz domaćeg Rivala (40:07), kojoj je njezino vrijeme ipak bilo dovoljno za titulu prvakinje u juniorskoj konkurenciji.


Matuljska bronca




Aurora je iza sebe ostavila juniorke Maksimira, Anju Kavić (40:11) i Rozu Šporčić (40:53).


U muškoj sveukupnoj konkurenciji prva tri mjesta uzeli su triatlonci Zrinskoga. Adrian Žgaljić je bio najbrži s vremenom 34:53, drugi je bio Marin Stipčević (34:59), a treći Vito Obrovac (35:54).


Stoga je ekipa Zrinskog očekivano bila najbolja i u timskom rezultatu (1:45.46), dok su u tom segmentu treće mjesto osvojili članovi Matulja predvođeni riječkim triatloncem Domagojem Paukovićem.


Oni su do bronce stigli ukupnim vremenom 1:57.05, a na drugom je mjestu završio Maksimir (1:55.58).


Organizatori iz Triatlon kluba Rival su posebno zadovoljni činjenicom što je preko 50 djece nastupilo u raznim kategorijama između 5 i 15 godina uz doajene hrvatskog triatlona Zvonimira Tumpića, Teodora Pichlera i Zlatka Sira.


Doajeni


Osim triatlonskih utrka, u Kostreni se prvi put trčao i supersprint run, a u utrci od 3,2 kilometra pobjedu je odnio Riječanin Alen Matovina (AM Runners) ispred Ivana Vuletića (Kvarner) i Dražena Marelje (Rival).


– Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događaja državnog ranga. Toplo more, dobro održavane prometnice za bicikliste i šetnice okružene borovima idealno su okruženje za triatlonce, a vjerujemo i druge sportaše. Preostaje nam samo obećanje vratiti se ponovno za godinu dana i sve ponoviti, nadamo se uz manje vjetra – poručili su iz riječkog Rivala, organizatora natjecanja.