Bolji od Norvežanina

ATP RIM Novak Đoković došao do svojeg 115. finala u karijeri

Hina

Novak Đoković i Casper Ruud/Foto REUTERS

Novak Đoković i Casper Ruud/Foto REUTERS

U slučaju pobjede u ponedjeljak Đoković će se izdvojiti na prvom mjestu ljestvice svih vremena po broju osvojenih turnira iz serije "Masters 1000"



RIM Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković prvi je finalist ATP turnira iz serije “Masters 1000” u Rimu, on je u polufinalu nadigrao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-5, 6-3.


Mladi 21-godišnji Norvežanin bio je nadomak osvajanja prvog seta, vodio je sa 5-4 i imao dvije set lopte na svom servisu, no Đoković se uspio izvući iz neugode, ostvariti “break” za 5-5, a zatim i još jednom oduzeti servis Ruudu za 7-5. Drugi set bio je mnogo jednostavniji za Đokovića koji je tako stigao do svog 115. finala u karijeri.


Dosad je Đoković osvojio 80 turnira, od toga 35 iz serije “Masters 1000”, a četiri u Rimu. Suparnik u finalu u ponedjeljak bit će mu bolji iz ogleda između Kanađanina Denisa Šapovalova i Argentinca Diega Schwartzmana.




U slučaju pobjede u ponedjeljak Đoković će se izdvojiti na prvom mjestu ljestvice svih vremena po broju osvojenih turnira iz serije “Masters 1000”, trenutačno on i Španjolac Rafael Nadal dijele prvo mjesto sa po 35 naslova.