GODINA JE DOBRO KRENULA

ATP Antalya: Pavić i Mektić već osvojili svoj prvi zajednički naslov

Hina

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nikola Mektić i Mate Pavić/Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pavić i Mektić u finalu su nadigrali hrvatsko-slovačku kombinaciju koju čine Ivan Dodig i Filip Polašek, porazivši ih 6:2, 6:4.



ZAGREB Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su u utorak naslov pobjednika u paru na ATP teniskom turniru u Antalyi nakon što su u finalu sa 6:2, 6:4 pobijedili hrvatsko-slovačku kombinaciju koju čine Ivan Dodig i Filip Polašek.


U meču koji je trajao sat vremena i devet minuta Pavić i Mektić su tri puta uzeli servis suparnicima, dva u prvom setu i jedan u drugom.


Mektić i Pavić, koji su u Antalyi postavljeni za prve nositelje, u polufinalu su sa 6:1, 6:1 nadigrali Talijane Salvatorea Carusa i Andreu Vavassorija, dok su drugi nositelji Dodig i Polašek sa 6:3, 6:1 bili bolji od Francuza Jeremyja Chardyja i Fabricea Martina.




Za Mektića i Pavića ovo je prvi zajednički naslov jer zajedno igraju tek od ove sezone. Paviću je ovo bilo 40. finale parova u karijeri i 18. naslov, dok je Mektić odigrao svoje 17. finale i osvojio osmi naslov.


Dodigu je ovo bilo 33. ATP finale u konkurenciji parova, a dosad je osvojio 15 turnira. S Polašekom je do sada igrao u pet finala a zajedno su osvojili dva turnira.