Nicole Milić

Atletičarka Kvarnera se plasirala u polufinale juniorskog EP-a: “Cilj sam ostvarila, sve više bit će dodatni plus”

Ivana Vaupotić

OSOBNI REKORD ŽELJA - Nicole Milić/Foto V. KARUZA

OSOBNI REKORD ŽELJA - Nicole Milić/Foto V. KARUZA

Bilo je odlično, ničega se ne sjećam, baš sam trčala prazne glave. Imala sam dobar osjećaj, a i trener mi je uoči utrke rekao da će biti dobro pa sam vjerovala da će na kraju i biti tako - kaže Milić



RIJEKA Nicole Milić plasirala se u današnji polufinale utrke na 400 metara (9.40 sati) na Europskom juniorskom prvenstvu, što je jučer počelo u Jeruzalemu. Atletičarka Kvarnera u kvalifikacijama je trčala 54.43 sekunde, čime je za 14 stotinki popravila svoj godinu dana star osobni rekord i u utrku 16 najboljih sprinterica Staroga kontinenta plasirala se 13. rezultatom.


– Joj, koliko sam iščekivala taj polufinale… To mi je bila jedina želja. A napokon je pao i osobni rekord. Imala sam 19. prijavljeni rezultat, ali vjerovala sam da mogu proći kvalifikacije. Bila sam baš uzbuđena – rekla je Nicole Milić, koja je trčala u prvoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je zauzela četvrto mjesto. Plasman u polufinale osigurale su po tri najbrže atletičarke iz svake od četiriju kvalifikacijskih skupina te četiri najbolje po rezultatu.


– Bilo je odlično, ničega se ne sjećam, baš sam trčala prazne glave. Imala sam dobar osjećaj, a i trener mi je uoči utrke rekao da će biti dobro pa sam vjerovala da će na kraju i biti tako.




Za Nicole Milić Jeruzalem je treća sreća kada su velika natjecanja u pitanju. Premijeru je imala prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Tallinu, na kojem je nadomak ulaska u cilj bila na trećoj poziciji svoje kvalifikacijske skupine i korak do plasmana u polufinale, ali onda je pala i sedma prošla ciljem. Prošle je godine na svojem prvom Svjetskom prvenstvu također zapela u kvalifikacijama.


– Jako sam sretna što sam u polufinalu. Konkurencija je stvarno jaka, u polufinalu će mi trebati luda utrka. U kvalifikacijama sam prvih 300 metara krenula baš jako, taj ću recept primijeniti i u polufinalu, a zadnjih 100 metara kako bude. Nadam se da ću istrčati što bolji rezultat pa ćemo vidjeti hoće li biti dovoljno ili ne. Ja sam svoj cilj ostvarila, sve više od toga bit će samo dodatni plus. Voljela bih još jednom popraviti osobni rekord pa da sretna i mirna mogu ići kući – zaključila je Nicole Milić.