Engleska

Arsenal u napetom derbiju zadržao lidersku poziciju

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Vodeći Arsenal sada ima 80 bodova, četiri više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja



LONDON Nogometaši Arsenala osigurali su ostanak na vrhu ljestvice engleskog prvenstva i nakon 35. kola zahvaljujući 3-2 (3-0) gostujućoj pobjedi protiv svog najvećeg rivala Tottenham Hotspura.


Arsenal je do velike prednosti od 3-0 stigao u prvih 45 minuta, dva od ta tri gola “topnici” su postigli nakon udaraca iz kuta i vrlo slabih reakcija domaće obrane. Prvi pogodak bio je autogol Hojbjerga (15-ag) koji je glavom poslao loptu u vlastitu mrežu, na 2-0 povisio je Saka (27) iz protunapada nakon što su domaći tražili kazneni udarac zbog starta na Maddisonu u gostujućem kaznenom prostoru no njihovim zahtjevima nije udovoljeno, da bi treći gol postigao Havertz (38) koji je ostao nečuvan na metar od gola kod kornera.


U nastavku su domaći prvo smanjili kada je Romero (64) iskoristio veliku pogrešku vratara Raye da bi Son (87-11m) s bijele točke pogodio za 2-3 no do kraja utakmice Tottenham ipak nije uspio zabiti i treći gol kojim bi izbjegao poraz.




Vodeći Arsenal sada ima 80 bodova, četiri više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja koji kasnije u nedjelju gostuje kod Nottingham Foresta, a pet više od trećeg Liverpoola.


Tottenham je ostao peti sa 60 bodova, sedam manje uz dvije utakmice manje od četvrte Aston Ville.