Povratak u svoj dom

Armada organizira i treće izdanje Povratka na Kantridu: Nogometaši Rijeke ugostit će – Olimpiju

Portal Novilist.hr, Edi Prodan

Detalj s utakmice 2019. godine/Foto Arhiva NL

Detalj s utakmice 2019. godine/Foto Arhiva NL

Za sve one koji nemaju covid putovnice, iz KN Armada poručuju da će se organizirati testiranja po najpovoljnijim mogućim cijenama. Jer samo se jedno mjesto zove dom: Kantrida.



RIJEKA Maribor, Zrinjski i ove godine – Olimpija Ljubljana. Klub navijača Armada objavio je na svojoj Facebook stranici kako će nogometaši Rijeke 8. listopada (20 sati) sa slovenskim klubom odigrati prijateljsku utakmicu na kultnoj Kantridi, u sklopu trećeg izdanja Povratka na Kantridu.


Na inicijativu Armade se od 2018. godine organizira ovaj događaj kao povratak navijača u svoj dom, pod stijenama Kantride. Počelo je gostovanjem Maribora, nastavilo se godinu kasnije sa Zrinjskim, a prošle godine je događaj zaustavio koronavirus.


– Sretni smo što smo uspjeli i ove godine organizirati Povratak na Kantridu jer to je stadion koji doživljavamo s posebnim emocijama. No, kako je Armada uvijek osjetljiva i na probleme koji vladaju u društvu, u subotu 2. listopada organizirat ćemo dobrovoljno darivanje krvi. Ono će u vremenu od 9 do 12 sati biti također u prostorima stadiona Kantrida, u press centru, pojasnio nam je Mateo Dejak, tajnik KN Armada.




Spektakl je dakle i ove jeseni zajamčen, vrlo je vjerojatan dolazak i većeg broja navijača Olimpije, a čitavoj je priči svoj značajni obol dala i HNK Rijeka čiji je direktor Luka Ivančić također sudjelovao u dogovaranju protivnika.


– Kantrida je naš dom, ali željeli bismo poručiti da se utakmice Rijeke danas igraju na Rujevici i da je obaveza svih kojima je Rijeka na srcu dolaziti i bodriti Rijeku gdje god ona igrala. Na neki način upravo masovni dolazak na Rujevicu može jednog dana, za koji se nadamo da će čim prije doći, otvoriti vrata povratka na Kantridu, dodao je Dejak.


S punim pravom jer samo je jedan ispravni odgovor – dolazak na utakmice gdje god Rijeka igrala. Sve su ostalo samo – izgovori. Nadamo se stoga da će petak 8. listopada biti velika fešta nogometa i Kantride. Da će stadion biti ispunjen, da će se navijati, pjevati i uživati. Za sve one koji nemaju covid putovnice, iz KN Armada poručuju da će se organizirati testiranja po najpovoljnijim mogućim cijenama. Jer samo se jedno mjesto zove dom: Kantrida.