Španjolski tenisač

Alcaraz ozlijedio gležanj i predao meč u Rio de Janeiru

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS



RIO DE JANEIRO – Španjolski tenisač Carlos Alcaraz, drugi igrač na svijetu, predao je meč prvog kola zemljanog ATP turnira u Rio de Janeiru nakon što je ozlijedio gležanj desne noge.


Alcarazu se ozljeda dogodila na samom startu meča protiv domaćeg tenisača Thiaga Monteira, tijekom drugog poena. Alcaraz je odlučio pokušati igrati, odradio je dva gema i kod rezultata 1-1 predao meč.


„Jako mi je žao, a odluka o prestanku igranja bila je više stvar predostrožnosti. Fizioterapeuti su mi rekli kako misle da ozljeda nije ozbiljnija, ali sve pretrage obavit ću tijekom srijede“, rekao je Alcaraz koji je time nastavio ne osobito uspješan niz koji traje nakon osvajanja Wimbledona prošle godine.




Dvostruki osvajač Grand Slam naslova u Rio de Janeiru je slavio prije dvije godine, dok je prošle godine poražen u finalu od Britanca Norrieja.


„Prilično ružno je izgledalo kada sam vidio snimku. Bila je promjena smjera, ništa drugo. Pokušao sam nastaviti igrati, ali bolovi se nisu smirivali i zato sam stao“, dodao je drugi tenisač svijeta koji je prošlog tjedna igrao polufinale u Buenos Airesu gdje je poražen od Čileanca Nicolasa Jarryja.