Bucksi

Adrian Griffin je dobio prvi samostalni trenerski posao u karijeri, vodit će Giannisa i društvo

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Griffin će na toj dužnosti zamijeniti Mikea Budenholzera koji je klub napustio nakon ispadanja Bucksa u prvom krugu doigravanja



MILWAUKEE NBA momčad iz Milwaukeeja službeno je obznanila kako je novi prvi klupski trener 48-godišnji Adrian Griffin, dosadašnji pomoćni trener Toronta.


Griffin će na toj dužnosti zamijeniti Mikea Budenholzera koji je klub napustio nakon ispadanja Bucksa u prvom krugu doigravanja. Tijekom osnovnog dijela sezone Milwaukee je ostvario najbolji omjer cijele lige, ali je zapeo već na prvoj prepreci Istočne konferencije.


Bolji je bio Miami koji trenutačno protiv Denvera igra finalnu seriju. To ispadanje bio je razlog razlaza kluba i Budenholzera.




Tijekom igračke karijere Griffin je igrao za Boston, Dallas, Houston, Chicago i Seattle, dok je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Milwaukeeju od 2008. do 2010. godine. Potom je kao pomoćnik radio u Chicagu, Orlandu, Oklahoma Cityju i na kraju u Torontu gdje je boravio od 2018. godine. Sada je dobio prvi samostalni posao i pokušat će klub vratiti na poziciju gdje je bio 2021. godine, prvak NBA lige. Bila je to klubu iz Milwaukeeja druga NBA titula u povijesti.