Iznenađujući izostanak

Aco Petrović objavio širi popis igrača za novi set pretkvalifikacija za EP, na njemu nema Luke Božića: “Ne možemo igrati kako igra Zadar…”

Hina, Portal Novilist.hr

Aco Petrović/Foto V. KARUZA

Aco Petrović/Foto V. KARUZA

Na širem popisu ponovo se nalaze imena i dvojice Riječana, Antonija Jordana (Zadar) te Vite Kučića (Cedevita J.). Uži popis izbornik će objaviti kroz desetak dana...ZAGREB Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je širi popis igrača na koje računa za novi set pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2025, koje kreću za točno dvadeset dana.


U četvrtak, 23. veljače hrvatska reprezentacija gostuje u švicarskom Fribourgu, a u nedjelju, 26. veljače Hrvatska će ugostiti Austriju u Splitu na Gripama u dvorani KK Splita.


Reprezentacija predvođena sportskim direktorom HKS-a i, kako je najavio, posljednji put izbornikom, Aleksandrom Petrovićem okupit će se 19. veljače u Zagrebu, dan nakon finalne utakmice kupa Krešimir Ćosić čija se završnica također igra u Zagrebu.
“Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u posljednje vrijeme igrali. Čekamo još status liječničkih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, no ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno mijenjati”, izjavio je Aco Petrović i dodatno pojasnio:


“Ovaj je popis kontinuitet onoga što smo započeli u studenome, ali ujedno i nadogradnja i pohvala za klubove koji rade sjajan posao pa su na popis ušla i dva mlada igrača Šibenke, Luka Skorić i Pavao Paić, kao i Boscov Luka Krajnović. Ovaj put na listu nismo stavljali euroligaške igrače, koncentrirali smo se na igrače koji su dostupni. Moram dodati kako se na popisu reprezentativaca ne nalazi ni Luka Božić koji u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način.”


Na širem popisu ponovo se nalaze imena i dvojice Riječana, Antonija Jordana (Zadar) te Vite Kučića (Cedevita J.). Izbornik se osvrnuo i na kraći popis reprezentativaca koji će se naći na pripremama u Zagrebu.


“Kroz desetak dana izaći će i uža lista od 15 igrača na kojoj se prvenstveno mogu očekivati oni koji su u tom trenutku u najboljoj formi, no bit će tu i tri-četiri imena igrača kojima je svaki trening u reprezentaciji dobro došao, to su mladi igrači koji su se nametnuli potencijalom i kvalitetom. Dakle, na pripremama će se naći čvrsta jezgra onoga što smo imali studenome s obećavajućom nadogradnjom”, kazao je Petrović.


POPIS IGRAČA

KAPUSTA Borna – Cibona


MAVRA Dominik – Split


FILIPOVIĆ GORAN – Leyma Coruña (ESP)


GNJIDIĆ LOVRO – Cedevita Olimpija (SLO)


KUČIĆ VITO – Cedevita Junior


KRAJNOVIĆ LUKA – Bosco


BADŽIM ROKO – Konyaspor (TUR)


PERKOVIĆ TONI – Orléans Loiret (FRA)


JORDANO ANTONIO – Zadar


DREŽNJAK MATEO – Studentski Centar (CG)


MENALO LEO – Virtus Bologna (ITA)


SKORIĆ LUKA – Šibenka


NAKIĆ TONI – Breogan (ESP)


RAMLJAK IVAN – Wroclaw (POL)


RAMLJAK MARKO – Zadar


DREŽNJAK DARIO – Zadar


BULJAN TOMISLAV – Joventut Badalona (ESP)


JELAVIĆ ANDRIJA – Ok Beograd (SRB)


RUDAN MATEJ – Mega Basket (SRB)


PRKAČIN ROKO – Bàsquet Girona(ESP)


MATKOVIĆ KARLO – Cedevita Olimpija (SLO)


BRANKOVIĆ DANKO – Mega Basket (SRB)


IVIŠIĆ TOMISLAV – Studentski Centar (CG)


IVIŠIĆ ZVONIMIR – Studentski Centar (CG)


PAIĆ PAVAO – Šibenka