"Prema meni"

Zvonimir Varga objavio novi singl i videospot: Glavna “glumica” je mlada, znatiželjna haskica

S.M.

Foto: Spona Digital

Foto: Spona Digital

U šetnji sa svojom dragom polarnom prijateljicom Camy, Varga se opušta u ljepotama zelenila Žumberka.“Ono što ponajviše zadivljuje lakoća je kojom nas dobri duh naše kantautorske scene Zvonimir Varga časti jednostavno lijepim ili lijepo jednostavnim pjesmama.


A “Prema meni” je baš još jedna takva, “obična”, “mala” pjesma, s prepoznatljivim potpisom, izvučena iz rukava u kojem ih se sigurno krije još pregršt.


Pjesma koja se doima lakom i ne zahtjevnom, ali koju s tako malo poteza kistom, a u toliko boja u kajdanki mogu oslikati samo najvještiji kantautori”,  napisao je o pjesmi književnik i glazbeni kritičar Toni Matošin.
Novi Vargin singl snimio je i aranžirao splitski glazbenik sa zagrebačkom adresom Teo Aničić, dok je spot osmislila i snimila Katarina Matas – Muni Kuper Photography.


Glavni lik videa je mlada, znatiželjna haskica koja neodoljivo podsjeća na vuka. U šetnji sa svojom dragom polarnom prijateljicom Camy, Varga se opušta u ljepotama zelenila Žumberka. Pritom zaboravlja na sve brige i nered te se prepušta bezbrižnosti i nježnosti koju pronalazi u svom malom bijegu.


Varga je na sceni dulje od deset godina, a uskoro će odsvirati i svoj tristoti koncert. U tom periodu objavio je 10 albuma, jednu kompilaciju i EP, knjigu pjesama te dječju slikovnicu. U posljednje vrijeme najviše nastupa po kaznionicama, domovima za starije i knjižnicama, a njegov idući nastupi održat će se upravo u hrvatskim kaznionicama, stoji u priopćenju.