"Markova pjesmu"

Zvonimir Varga objavio novi singl, posvetio ga je Baby Lasagni

S.M.

Foto: Darko Marić

Foto: Darko Marić

Kaže da ga je Markov nastup u Švedskoj, ali i doček u Hrvatskoj posebno dirnuoZagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje i treći singl ove godine – “Markovu pjesmu”. Ovu nježnu baladu, a neki će reći i uspavanku, Varga posvećuje Baby Lasagni čiji ga je nastup u Švedskoj, ali i doček u Hrvatskoj posebno dirnuo.


Nova pjesma zagrebačkog kantautora umiruje, opušta i zamamno igra nošena senzualnim tonovima akustične gitare te minijaturnim backgroundom back vokala i klavijatura, stoji u priopćenju.


Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15-ak godina objavio 10 albuma, gotovo 40 singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za dječje kazališne predstave.
U posljednje vrijeme najviše nastupa u kaznionicama, domovima za starije, te knjižnicama.


Do sada je održao više od 300 koncerata, a idući je na rasporedu u zagrebačkoj Knjižnici Prečko u ponedjeljak, 17. lipnja u 19 sati.


Njegove pjesme odišu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti, a po tome nadebelo odskače od mnogih domaćih kantautora. A upravo je tako i na njegovim koncertima – svaka izvedba, svaka pjesma vrelo je emocija obojeno izrazitom iskrenošću interpretacije, stoji u priopćenju.