Dva genijalna benda

Za ovaj petak u pulskom klubu najavljena je svirka koja će spojiti Rijeku i Skoplje

Katarina Bošnjak

Foto: Dora Klasić, Promo

Foto: Dora Klasić, Promo

Mrave brojim i 21 Vek u KotačuZa ovaj petak u pulskom klubu Kotač najavljena je svirka koja spaja Rijeku i Skoplje s dva genijalna benda – Mrave brojim i 21 Vek.


Riječki trio Mrave brojim osnovan je 2018. godine, a predstavlja neobičan spoj alter, indie i psihodeličnog rocka s vizualnim i zvučnim performansom koji poziva na akciju. Članovi su Zoran Klasić Klas (vokal, električna gitara, programiranje), bivši član kultnih hrvatskih bendova Grč i Let 3, te Loris Zupičić (bas gitara) i Neira Mušić (električna gitara, sintesajzer, prateći vokal). Nedavno su objavili novi singl »Samoubojica«, koji je naišao na pozitivne kritike, a bez sumnje će se dojmiti i publiku u Puli.

21 Vek iz Skoplja svira sve – od postpunka do tradicionalne makedonske glazbe, a trenutačno je na turneji kroz Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru, s obaveznim zaustavljanjem u Puli. Bend uključuje tri dobro poznata lica skopske underground scene, a to su: Vasko Atanasoski (vokal), Rade Jordanovski (bas) i Deni Krstev (gitara, prateći vokal) od ranije poznatih iz Bernays Propaganda, FxPxOx, XAXAXA, My Tear. Trenutačno rade na četvrtom albumu, a nedavno su objavili spot za pjesmu »Čekam ko kuče«.Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, a upad je 4 eura.