Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor

Vojvotkinja od Cambridgea jedva čeka upoznati nećakinju Lilibet

Hina

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Britanska vojvotkinja od Cambridgea Kate izjavila je da jedva čeka upoznati svoju nećakinju Lilibet, kćerku princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle.“Želim joj sve najbolje, jedva čekam da je upoznam što će nadam se biti uskoro”, rekla je Kate novinarima pri posjeti školi u društvu prve američke dame Jill Biden, na marginama samita G7.


Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, nazvana po baki princa Harryja kraljici Elizabeti II i njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani, rođena je prije tjedan dana u bolnici Santa Barbara Cottage u Kaliforniji.


Rodila se gotovo godinu i pol dana nakon što su Harry i Meghan objavili da namjeravaju odstupiti od kraljevskih dužnosti, što je izazvalo veliku krizu u kraljevskoj obitelji.
Odnosi članova kraljevske obitelji dodatno su se pogoršali u ožujku kad je jedan od njih, doduše neimenovan, optužen za rasističku primjedbu na račun sina princa Harryja, malog Archieja.


Problemi su se pojavili i nakon što je Meghan Markle u intervjuu s Oprah Winfrey priznala da su članovi kraljevske obitelji potpuno ignorirali njezine molbe za pomoć prilikom suicidalnih misli, koje su joj se tijekom života u Velikoj Britaniji nerijetko pojavljivale.