Putovanje autsajdera

Večeras premijera nove HBO-ove humoristične serije “Netko negdje”

Sandy Uran

Foto: Promo

Foto: Promo

Serija je inspirirana životom komičarke i pjevačice Bridget Everett.Nova HBO-ova humoristična serija »Netko negdje«, u originalu »Somebody Somewhere«, premijerno će biti prikazana večeras na HBO kanalu u 21.30 sati. Unatoč prostranim ravnicama i beskrajnim prerijama, Kanzas se može činiti ograničavajućim za nekoga poput Sam Miller. Inspiriran životom komičarke i pjevačice Bridget Everett, »Netko negdje« prati Sam, glumi je Everett, pravu Kanzašanku na površini koja se, ispod svega toga, bori da se uklopi u kalup rodnoga grada, navedeno je u materijalu.


Istaknuti su i drugi važni elementi vezani za samu seriju: – Dok se bori s gubitkom i prihvaćanjem, pjevanje je Samin spas i vodi je na putovanje na kojem će otkriti sebe i zajednicu autsajdera koji se ne uklapaju, ali ne odustaju, pokazujući da je moguće pronaći svoje ljude i glas. Bilo gdje. Negdje.


U seriji glume Jeff Hiller u ulozi Joela, čiji su snovi o vjeri, obitelji i vrhunskim kuhinjskim aparatima raskomadani u spirali radosti, srama, glazbe i stresnih osipa nakon što se sprijateljio sa Sam. Mary Catherine Garrison je u ulozi Tricie Miller, Samine ogorčene i otrcane sestre koja je iscrpljena pokušavajući ispuniti očekivanja rodnoga grada. Danny McCarthy je Rick, Samin neupadljivi šogor, čija tajna pokreće njezinu i Joelovu maštu brzo poput tornada u Kansasu otkrivajući pritom istinu. Mike Hagerty glumi obiteljskog patrijarha Eda Millera, stoičkog farmera iz Kansasa koji vjeruje da ako samo spustiš glavu i naporno radiš… požnjet ćeš ono što posiješ. S vremenom saznaje da ignoriranje problema dovodi do toga da postaju još većima. Ostatak glumačke ekipe čine Murray Hill, Jon Hudson Odom, Heidi Johanningmeier i Jane Brody.
Sukreatori i izvršni producenti su Hannah Bos i Paul Thureen (»Gdje ima dima…«). Uz glavnu ulogu, Bridget Everett potpisuje i izvršnu produkciju serije. Ostali izvršni producenti su Carolyn Strauss za Mighty Mint, Jay Duplass, Mark Duplass i Mel Eslyn za Duplass Brothers Productions, Patricia Breen i Tyler Romary.


Scenaristi su Hannah Bos, Paul Thureen i Patricia Breen, a redatelji Jay Duplass i Robert Cohen, piše u najavi.